2008-08-31
 23:24:39

Lucky punk

Jag mår illa. För ungefär två och en halv timme sen rökte jag en cigarett. Eller okej, två. Det är bara det att jag var tvungen att stå kvar utanför macken och vänta på att mitt huvud skulle sluta snurra efter en enda. Jag tror att alkohol och nikotin påverkar människor mer eller mindre, beroende på vilket sinnestillstånd man är i, vare sig om man bara bråkat med sin mamma och är lite smått irriteras på sin vän, som har en tendens att bete sig som en, eller om man känner sig väldigt ensam och sänker en vinare lite för fort. Hursomhelst så får jag ta den här extremt pinsamma nicokicken som ett tecken på att jag inte ska röka annat än när jag dricker. Eller inte överhuvudtaget. Ska jobba på det.

Nyss tittade jag och Sofie på P.S. I love you och jag hade fått höra att man skulle gråta ögonen ur i princip varje scen. Jag önskar att vi hyrt någon annan film, en sån där kladdig, typiskt amerikansk film, som man vet när man kommer tjura, gör det ordentligt, väntar på att det blir lyckligt igen och snyftar då lite till för att det är ju så fint! Den här filmen handlade om riktig sorg och den hade den här ångestladdade känslan från början. Jag kunde liksom inte andas ordentligt.

Helgen var väldigt varierande och den som säger att Köping saknar drama är varmt välkommen till vår andra del! Måste tacka besöket av våra två, läs på skånska, Dauolamausarrrrr,  som satte lite extra krydda på denna sommarens sista helg!

Vi spelade match mot Tillberga IK idag. Jag gjorde mål och nickskarvade fram Sabbe till det andra. Vi vann alltså med två-noll? Nej, just ja TIK gjorde ju två stycken dem med och sen ytterligare ett. Vi förlorade med tre-två.

Imorgon ska jag hälsa på Hanna. Hanna, som jobbade ungefär 67 timmar, istället för att komma hem till Västmanland och kalasa. När jag är glad och har lite flyt är det ändå inte riktigt lika kul som när du alltid var med då kåmpis!

Guldstjärna, hatten av och alla andra tack till Fancy Face, som ställde upp för laget och fick nöja sig med endast förfest och kebab i fredags!
2008-08-28
 06:29:55

Stealing steel

Det är inte många som börjar klockan halv sju på morgonen, som kan gå upp klockan sex! Det är inte heller många som är totalt sönderstressade och flyger omkring efter att ha gått upp klockan sex när man börjar halv sju.

Själv sitter jag utan byxor, har inte borstat tänderna och tittar på ellen.

Mitt jobb ligger typ 50 sekunder bort om jag småspringer lite, vilket är ganska skönt om man försover sig, eller i mit fall, snoozar en aning för länge.

Fader förlåt mig, för jag har syndat. Igår när Fanny, Malin och jag skille ta med take out från kinaresturangen xuan, så fick vi inga plastbestick. Man skulle visst äta med pinnar... Jag kan inte sånt där, så jag smög mig fram till besticklådan och tog två gafflar.

Nej, men titta, jag lyckades bli lite sen nu iallafall! Nu har jag två minuter på mig att ta på mig ett par byxor, borsta tänderna och kuta till jobbet! ;-)
2008-08-27
 10:52:49

Ho are the days of our lives?

Sitter och glor på Våra bästa år med Sofie. Fanny trodde att skådespelarna i programmet får typ tjugo kronor per avsnitt, därför är de dömda att spela kassa roller, i en kass story, föralltid! Fast jag vet inte, jag tycker att det är ganska tryggt med ett program som detta. Jag menar, ta sofie, tjejen jag delar lägenhet med, hon ska åka utomlands i tre månader.

Hon kommer säkert att missa en hel del som händer här hemma och på så sätt kanske rent av känna sig lite vilsen och ledsen. Då behöver hon bara bänka sig framför ett avsnitt av Våra bästa år och, vips! Det kommer att kännas som hon hon aldrig åkt överhuvudtaget, eftersom tre månader ungefär är lika mycket som tre minuter i denna evighetsserie, haha!

Nu ska vi upp till banken. Jag måste se efter mitt sparande och kolla så att banken inte lurar mig. Jag är så lost när det gäller ekonomi, så det var ju väldigt snällt av bankmannen, som tog en titt på mina kortköp under en inte alltför lång tid och rynkade pannan, frågade mig om jag inte hade lust att spara lite pengar varje månad. 

Jag fick sitta på hans kontor och jag blev verkligen sporrad till att spara och det kändes som vi verkligen kommit överens. Så jag reser mig upp och vi tar i hand to seal the deal, men då händer det, hans hand är som en kall död fisk som inte kunde vänta länge nog på att få släppa taget! Människor med fiskhänder ska inte ha hand om andras pengar och jag ska se till att den här banktorsken inte förskingrar mina besparingar!

2008-08-27
 00:32:49

Victory

Jag ska vara helt ärlig: vi har spelat tio matcher det här året. Tio matcher. Tjugo halvlekar. Niohundra minuter. Åttahudratio av dessa minuter har bestått av samma saker: Förlust, förnedring och frustration! 

Kolsva IF´s damlag har haft en, utan tvekan, rejäl svacka! Idag bröt vi iallafall trenden och lättnaden är total! :-D

Jag hoppas verkligen att det vänder nu och att vi kan lyckas klättra några steg!

Idag har jag fått två komplimanger angående mitt bloggande! Brorsan tyckte att mina inlägg var roliga och att jag skrev bra svenska, haha! Han tyckte att jag kunde undervisa honom. Den andra kom från Ludvika och min ihuvudtaget så var min stil på bloggen väldigt bra. Ihuvudtaget? Jag måste nog höra med Hanna om det är ett ord som bara existerar däruppe! ;-)

Fick nattligt sällskap idag, Fancy ska sova här och hon är både bra, bättre och bäst! Nu ska vi titta på Livvakterna.

HA´T! (haré är bannlyst!)
2008-08-26
 01:30:05

Upptakt

Idag spenderade jag min första dag som lärarassistent. Man kan säga vad man vill, men jag tror inte att det finns något som inspirear en så mycket, eller som man får så mycket tillbaka av, som att arbeta med barn.

Man glömmer hur lätt det var att dra ett helt föredrag om hur man ramlade på cykeln, eller att man bara varit ute och sprungit i skogen en hel dag och använda en sådan enorm entusiasm, som om det var världens grej! För så är det när man är liten. Möjligheterna finns överallt och man äger inte en bråkdel av den pessimistiska och trångsynta inställning som kommer med åren.

Det är roligt med mina blogginlägg. Det här blir mitt andra på raken som jag skriver mitt i natten och då blir jag plötsligt så djup och snusförnuftig. Det måste ligga något i luften såhär runt småtimmarna, ni vet, som att man plötsligt börjar
viska och tassa omkring på tå.

Jag och Malin är relativt hemkomna från Fancy där vi kört ett mindre Gossip Girl-marathon och snackat en hel del fotboll, sms och hur en tripp till London skulle vara hur l o v e l y som helst!

- god natt!
2008-08-25
 01:20:22

Gossip Girls

Sofie berättade idag att hon blivit förbjuden av en vän att nedvärdera sig själv och jag svarade då, mest på skämt, med att säga: Varför tala illa om sig själv när det finns så mycket skit att snacka om andra?

Jag funderade lite till på det där efteråt och undrar om det inte är ganska sant ändå? Jag menar ju då inte att man ska göra ner andra för att dölja sina egna brister eller att jag förespråkar backstabande råttor som säjler ut folk hur som helst, utan att ibland så ska man kanske bara ha lite split vision i allmänhet liksom. Man kanske behöver höra om hur andra människor också har det jobbigt ibland och att även dem har brister för att kunna ge sig själv ett break från alla krav som man har på sig. Det ska ju aldrig finnas något ont som inte för något gott med sig och nog tycker jag att jag har klurat ganska bra på vilka positiva saker som kan komma ur simpelt skitsnack! Jag för min del, tycker nog att en söndagförmiddag när skönhögen träffas och uppdaterar helgen, både det skönaste, men också det smutsigt snaskigaste, är bland det bästa som finns! ;-)

Arbogas Stadskällaren kunde nog inte varit sämre igår och människorna där kunde inte vara mer sviniga. Måste säga att det är skillnad på hålor och hålor. Fast det var nog lika bra det, med tanke på att jag ändå skulle vara nykter till matchen idag. Matchen som vi förlorade med 4-0 mot serieledarna. Relativt tugnt.

Egentligen borde jag gå och lägga, men jag tror att jag drabbats av akut söndagsångest. Jag tycker inte om söndagskvällar. Dem är mycket värre än måndag morgon eftersom man då sitter och åmar sig över hur fort helgen gått och hur långt det är till nästa ledighet. Lika bra att somna och få det överstökat!

Godnatt! 

2008-08-23
 18:03:14

I´m overkilled

Jag har varit vaken i jag har varit vaken i tio timmar nu. Tio timmar har min kropp haft på sig att avförskaffa mitt intag av Sourz apple, cider, skumpa och vin. Borde det inte vara klart nu? Var väldigt längesen jag mådde såhär dåligt dagen efter och det är inte angenämt.

Det var dock väldigt roligt igår och jag står fast vid att spontanidéerna är dem som brukar bli bäst! Sen att jag inte bara var salongsberusad gjorde väl sitt också, men det är smällar man får ta! ;-)

Nu är det nypepp som gäller eftersom det ska styras utgång ikväll igen och jag sitter och sjunger till Colin Hays Overkill som jag kör på repeat ala oändlighet.

Nu ska vi snart äta kräftor och jag förbannar åkomman illamående! Jag skulle ju vara illamående efter jag ätit, inte före?!?!

Jag har väldigt roligt för tillfället och trivs ganska så bra. H, F, M - bara tack! v

Avslutar med gårddagens skönaste: När döva blir fulla, börjar de också att sluddra då?
- Citerat Emma, Trippel-E, Eriksson.

2008-08-22
 17:26:42

Hickups

Sitter med Emma, Hannas lillasyster, och väntar på att knalla upp till busshållsplatsen för att återigen bege sig till Loudviiiiiiiiika! Fast så liten är inte Emma längre, hon firar nämligen the big one-eight imorgon! Grattisgrattis i förskott! :-)
Medan jag jobbade så gjorde Fanny och Malin både Västerås och Eskilstuna idag och blev bara lite avis när de berättade om sina snygga chinos de köpt! ;-)

Imorgon blir det kräftskiva i Norrbacka och jag är redan hungrig! På söndag är det match och jag hoppas att KIF´s damlag är hungriga. På seger alltså.

Nej, Hanna, nu kommer vi!





R.I.P. min sjömansklänning som bara överlevde en tvätt innan den blev blekrosa! :´(

2008-08-20
 18:11:50

Medvind i min nya sjömansklänning

Idag har jag varit och presenterat mig för rektorerna på lågstadieskolorna Nibbleskolan och Skogsbrynsskolan. Jag bestämde mig för att inviga mitt senaste inköp från H&M, en sjömansklänning i äkta gossip girl-anda, och det måste ha gjort susen! Jag har redan nu mer än två veckors jobb inbokat, och det bara på den ena skolan! Det ska bli jättespännande att byta miljö och jag tror verkligen att jag kommer att stormtrivas! Skönt att få veta att man inte kommer att gå arbetslös den här hösten heller :)

Min och Sandras fika ställdes in idag pga regn och jag hoppas att Fanny, Malin och jag kommer att hålla oss torra ikväll när vi går på derby!

På tal om fotbollsmatcher, så spelar vi två stycken på tre dagar och jag tror att det kommer att kännas ganska rejält efteråt.

Helgen ser ut att bli fullbokad igen iallafall! ;D
2008-08-15
 23:41:55

Bästa butiken i Ludvika? - Ja, de ä´ju systämä!

Det blir en blöt kväll ikväll tror jag! Och inte beror det på regnet iallafall!

Hanna jag älskar dig!
2008-08-14
 23:32:59

Ljushuvud

Det svider i mitt huvid. Eller rättare sagt i min hårbotten. Jag håller på att blondera min utväxt och uttrycket vill man vara fin får man lida pin är inte överdrivet i det här läget. Det vibrerar bokstavligt talat i hårsäckarna samtidigt som det känns som att jag legat skallig i solen en hel vecka! Aoutch.

Imorgon så ska jag åka upp till Hanna och göra Ludvika osäkert. Jag hoppas mamma är lika sugen på att fynda på Dollar $tore som jag, eftersom det då kommer att spara mig en tågresa!

Nej, jag har inte tid med det här nu! Jag har försakat Sex and the tre kvällar i rad nu för att blogga. Måste tajma bättre!!!
2008-08-13
 17:51:38

DISTURBIA

Dagen börjar ganska fel. Jag bytte tillbaka till en gammal mobil igår och skulle ställa klockan. Slängker ett öga på digitalklockan och tycker mig se att den visar 01.13. Sätter klockan på 01.15, för att tjäna några minuter. Några minuter! Min mobil väcker mig klockan 07.00. och väldigt motvilligt tar jag mig upp. Står som vanligt vansinnigt för länge i duschen och måste därefter sno runt som en galning för att hinna till jobbet. Väl där upptäcker jag att klockan på kontoret är 07.03. Den måste ha stannat tänker jag. Springer ut i köket och till min förskräckelse är även uret där inne. 57 minuter för tidigt! Kändes inte så jätteroligt! Gick och lade mig i soffan framför OS och sov en timme.

I helgen blir det Lurrevirre! <3


Fotboll är världens bästa sport! Idag spelade KIF-herrarna på Vargheden och hejarklacken var på plats. Jag, Persan och för att inte tala om Eva-Lotta skrek för fulla muggar. Det är kul när man träffar människor som man har ett förflutet med, men inte träffar så ofta. Det blir liksom så att man ändå faller tillbaka och något som jag och Jessica gjorde var att skratta. Och gapa. Gapskratta! Det gjorde vi idag med. Vi gapade på spelarna, som vi samtidigt skrattade åt, men det var bara åt oss själva som vi gapskrattade ;-) Sen slutade ju matchen som de flesta av KIF´s brukar avsluta dem - i totalt antiklimax!

Kolsva stod upp bra och tog jobbet när de behövde göra det. I slutet av sista halvlek så började grabbarna slokna och deras 2-1 ledning kunde i slutet av sista halvlek kvitteras av Skinnsbergarna till 2-2. Detta trots att Kolsvas målvakt gjorde en strålande instats samtidigt som Skinnsberg brände en straff.

Ligger det något i luften? Är det så att utsläppen från Kohlswa Gjuteri har en negativ inverkan på alla fotbollsspelare i Kolsva IF? För oss Damers del får vi hoppas att Anders Wievegg, som återkommit till höstsäsongen, har motgiftet. herrarna får lägga sitt öde i deras nygamla tränares händer, (Thomas skoglund) då deras förre, Stefan Lisell, precis fått sparken.

SATC nu!

2008-08-12
 23:51:31

Dubbelt peacetecken?

Idag fyller min storebror Gustav Nordmark tjugotvå år, STORT grattis! Som han själv uttryckte det: Nu kan jag visa min ålder genom att göra dubbelt peacetecken! Ja, jo, man ska ju se till att kunna roas av det lilla.

Jag och Hanna tittade på dansfilmen Honey igår. Filmen handlar om en tjej som slår igenom som grym hiphop-dansare och i princip alla i denna rulle är duktigt fenomenala på just hiphop. Hanna och jag tyckte det såg väldigt lätt ut och hittade, på extramaterialet, att man kunde lära sig en av danserna som utövas i filmen. Jag önskar, önskar, önskar att jag hade det på film så att ni kära läsare kunde få delta i det mest häpnadsväckande, spektakulära och inte för att tala om patetiska försök till bakgrändernas dans. Jag har nog inte skrattat så gott på länge iallafall!

Jag måste se till att utveckla min it-kunskap till den grad att jag iallafall kan lägga upp lite bilder här. Nu menar jag inte att jag inte fattar hur man får bilderna att fastna på bloggen, utan, hör, sucka djupt och smacka otåligt med tungan, utan hur jag kommer åt bilderna som finns på den här datorn!!! Till mitt, oerhört lilla, försvar, kan jag berätta att datorn inte är min. Å andra sidan så var jag nog den enda på hela på hela Ullvigymnasiet som bara nätt och jämnt klarade av datakursen, så jag är nog kass med datorer i allmänhet.

Jag har varit väldigt bortskämd med mina tider på jobbet, började klockan tio på morgonen igår och elva på förmiddagen idag. Till det hör också att jag ine behövt jobba mer än till klockan fyra. Imorgon börjar jag klockan åtta och måste gå upp tidigt igen, vilket inte känns sådär jättekul.

Nej, nu ska jag ägna min sista vakna tid till att ge Carrie, Sam, Miranda och Charlotte min fulla uppmärksamhet!
2008-08-10
 20:40:38

Passion for passoã

Förmiddagen, eftermiddagen och kvällen har spenderats i lodrätt läge i soffan. Jag och Malin var, tack och lov inte alltför bakfulla, men dock relativt, slitna efter gårdagens bravader i Arboga och var inte alltför hurtiga. Cissi och Peter kom förbi med mat, price the lord, och framför Björnbröder så frossade jag i kycklingsallad med fetaost från venedig. Efter det så styrde cis, pete och bralls kosan hemåt och jag satte på Björnbröder 2.

Gårddagen. Brallan, Bobo och Bracks gör klockan arton och trettio entré ute i Arbogas bush för att förgylla två nyblivna tjugofemåringar (som vi känner väldigt extremt oväl) och deras gästers kväll. Träffade Erkkan, med nytt tillskott från Göteborg och Tesso med sitt lilla tillskott i magen! :-) Efter en hel del 80% passoã / 20% juice var, jag iallafall, pretty damn top notch och det var en väldigt bra start på en väldigt svettig, trång, fullsatt och sjukt kul natt på Stadskällaren. Thank you girls!

Nu har jag tittat på dubbelavsnitt av gossip girl, slötittar på en dassig film samtidigt som jag hänger här och har precis avslutat ett relativt deppat samtal med en ovannämd. Det är konstigt att man kan känna av ett sinnestillstånd så till den milda grad hos en person, bara genom att tala med den i telefon. Fick snabbt efter samtalets slut väldigt ont i magen och jag tror att ägaren till den andra mobiltelefonen har ont i det mest ömtåliga och värdefulla organ en människa kan ha ont i. Efter regn kommer solsken sägs det och just nu får man nog leva efter den filosofin med tanke på hur det vräkt ner i flera dagar.  
2008-08-07
 18:12:30

Mission

Jokern. I batman alltså. Snacka om rysningsframkallande! Jag och Bobo såg filmen igår och hade jag inte vetat om att det var Heath Ledger som spelade den kallblodiga clownen, så hade jag aldrig sett det! Det har ju gått lite spekuleringar kring hurvida det var så att Ledger mådde så dåligt när han spelade den här rollen som tillslut gjorde att han tog sitt liv... Ja, det har jag ingen aning om, men en sak är jag relativt säker på: hade det varit jag som sett mig själv spela den rollen så pass bra så hade jag fan blivit rädd. Filmen var dock, precis som sällskapet, väääääldigt bra!

Idag ska jag och Malin plåtas för Bbl av Fancy. Vi ska lira lite fotboll på Kolsvas nya spontanidrottsplats. Sen är det bara att styra raka vägen till Vargheden där det vankas riktig fotbollsträning :-) Känns sjukt skönt att konditionen börjar komma fram och det går helt plötsligt ganska mycket lättare att löpa dessa eviga intervaller och rundor i skogen!

Medeltidsdagarna i Arboga är i full gång och till helgen blir det rejält med fest. Frågan är hur mycket ork jag har efter ett tio-timmars arbetspass imorgon? Lördagen är iallafall 99% spikad och jag tror på succé!!! :-)

hasta
la       BABY
vista