2010-01-27
 16:57:32

cold feet

idag har jag solat med fanny, lunchat i två timmar med linda och nu sitter jag uppe på kompetenscenter, surfar och spotifyar med mamma. rent sysslomässigt skulle jag nog klara av den här arbetslösheten, men det är synd man inte får betalt bara.

imorgon jobbar jag för första gången på över en månad och det är inte utan att man är lite nervös. jag vet att det kommer gå på en sekund, sen är man innne i det igen, men nu känns det helt plötsligt jätteskönt att inte behöva kliva upp tidigt på morgonen.

jag får iallafall back-up, madde och JM ska sova hos mig ikväll, mysigt! hörde mamma prata om att köpa med sig pizza hem till skedvi och det lät fett gott. vad säger ni tjejer?


min vän och forna sambo på nyggan, sofie, har börjat brottats igen och idag stod det i bbl/at att hon vunnit sin tredje raka tävling - way to go fiffi! jag älskar att spela fotboll, att tillhöra ett lag o.s.v. men fan vad häftigt det hade varit att tävla individuellt och vara bäst! sofie har varit bäst i sverige fem gånger. bäst i sverige! hur coolt är inte det liksom?!


nej, nu signar jag och JNL ut för idag!

2010-01-26
 17:03:27

enough

just nu tror jag att hela vårt liv håller på att braka ihop.

- citerat l jansson och jag hör henne hårt som fan. hon har två bilar parkerade runt om i köping som inte fungerar och jag hotas med vräkning trots att jag inte gör annat än att betala äckliga jävla fitträkningar!

hanna sitter med oss i mammas arbetsrum och t.o.m. hon får ångest härinne.


SKJUT MIG!

2010-01-21
 23:37:40

ÅH LAND!

jag och madde sitter och skäms lite till KAK-tv innan vi slänger in handduken. imorgon blir det buss-båt-FOTBOLL! vi ska bli uppdelade i fem stugor, men ingen vet vilka som ska bo tillsammans än. teambuilding säger vår tränare och det blir säkert bra! varje stuga ska ha varsin kapten och bland de äldsta och mognaste i laget kommer jag förmodligen sura hela resan om jag inte får axla detta hedersvärda uppdrag. aej, salt och peppar, så ska det bli sjukt kul och det blir första gången på ganska länge som jag får spela en riktig fotbollsmatch med kolsva if damlag igen!


så, håll er i skinnet nu! eller inte, så kanske vi rent av får läsa om er och alla andra köpings skandaler, med hjälp av vår numera egna gossip girl, anderas lugn. ha-ha-h a a a.
2010-01-21
 15:46:17

there´s nothing that a houndred men or more could ever do



2010-01-20
 19:25:43

bubbel i dubbel bemärkelse

- jag vill ha simmat fyrtio längder idag iallafall!
- ja, men jag med...


Ja, jag antar att det är tanken som räknas. för visst tänkte vi säkert på de där längderna i någon sekund, innan vi kröp ner i ekbackens bubbelpool klockan elva på förmiddagen. vår soltid var ju inte förrän fem i ett. jag har glömt vilken otrolig effekt bubbelpooler har på mig och fancy. det är som ju mer poolen bubblar, ju mer bubblar vi. idag var vi helt själva och vi pratade om allt och ingenting, kulturkrockar och killproblem, skvaller och gamla minnen från förr. tio i ett var det dags att hämta solpoletten och vi doppade inte så mycket som en stortå med avskavt nagellack i simbassängen idag.

simtag eller bubbel, i vilket fall är jag helt slut i både kroppen och huvudet. jag avundas inte fanny som har fotbollsträning och jag kan med gott samvete skippa stureträningen idag. jag vill vara på topp till ålandscupen och hinner med lite qt med euvick! imorgon sover jag nämligen hos madde i kolsva, för det blir frukost på ritz konditori i kolsva innan bussen till ålandsbåten går på fredag.
2010-01-20
 08:28:15

god morgon

det var otroligt längesedan jag ställde en väckarklocka innan klockan elva på förmiddagen. det var även längesedan jag gick upp när dessa väckarklockor ringde. idag däremot vaknade jag till akons låt so paid, som började spelas för mig redan klockan sju imorse. halv åtta stod jag redo att plockas upp av mamma, för att hänga på henne till jobbet.

hon bor bara något stenkast ifrån gillet, där jag och fancy ska äta frukost klockan nio! hela jag dreglar. efter det åker vi till arbogas ekbacksbad för att smälta maten i bubbelpoolen! några simtag blir det kanske också...

något jag inte heller gjort på ganska länge, är att klä mig i något annat än min rosa plyschdress. jag har tagit det här med arbetslöshetens bekvämligheter till överdrift och idag har jag lyckats kränga på mig ett par jeans. jag och mamma fyndade på kappahls rea. jag köpte fem armband, ett halsband och ett diadem för 131 kronor! halsbandet fick piffa upp min svarta tröja idag.


igår pratade jag med erkkan, på riktigt, för första gången på väldigt länge. det mesta var väldigt bra med henne och det gör mig väldigt, väldigt glad!

2010-01-20
 00:26:52

en helkväll på nyggan

jag och mina två sambos, gustav och sofia, har sprungit om varandra i nästan en månads tid nu. det var längesen vi var hemma på nygård samtidigt, men ikväll har vi suttit i soffan och pratat, tittat på tv och ätit marängswish. än så länge har det inte kommit någon förfrågan om kortspel, men någonting säger mig att det inte är en omöjlighet ännu, haha!


jag tog ett allvarligt snack med mamma i bilen idag. en del var bara planer som ännu är långt ifrån spikade, men en sak såg jag till att vara väldigt tydlig med: jag vill ta körkort!

jag har varit otroligt passiv i mina körkortsplaner, men nu känner jag mig tillräckligt inspirerad för att kunna avlägga något slags indirekt löfte om att det ska fixas i år. min mamma har inte heller varit på mig att ta körkort, hon har väldigt gärna kört runt på mig i tid och otid istället. hon tycker nämligen att det är hemskt att sitta brevid när någon ska lära sig att köra och att inte själv ha kontrollen. nu verkade hon själv tycka att det var på tiden och gick med på att hjälpa mig. jag vet att du läser det här mamma, så nu kommer vi faktiskt inte undan, varken du eller jag!

imorgon ska mamma köra både mig och fancy till arboga, vi ska åka och bada/bubbla/sola på ekbacksbadet! innan det ska vi äta frukost på gillet! vardagslyx av raaaaaaang!


nu borde jag verkligen gå och lägga mig, men jag väntar nog en stund till, så jag inte tänker så mycket på att jag bara får somna med erics kudde och inte han själv. sss.
2010-01-18
 16:19:49

CMP

jag har alltid gillat det här med förkortningar och på senare tid har det gått så långt att jag bara använder mig av initialer. 

JM: min kompis johanna, efternamn magnusson
BJ: Ben & Jerrysglass
HP: Harry Potter, alternativt Hans Persson (Hans Perssons Bil, användes flitigt ett tag, då det var namnet på stället vi samlades på innan fotbollsmatch) 
PP: Pålle Pålsson (han stavar inte så, men det står så på hans bil och det var sen dess jag lite så och då tiltulerade honom PP)
BS: ja, men. hallå.
FF: fancyface (fanny)
HK: Hemköp

dessa är bara några av de smekisar som jag brukar använda mig av. rubriken är även den en förkortning. denna förkortning missbrukades nästan i somras, eftersom jag skickade gratis sms, men nästan aldrig hade pengar på mobilen. nu har jag en mobil, men mina pengar är snart slut och mina sms är inte gratis, så CMP, Call Me Please, gott folk, om ni vill mig något! kanske har ni som fanny, ett ex antal telefonnummer som är mina, men för att inte lägga ut mig för mycket så är det numret som börjar med siffrorna 518!

2010-01-18
 13:03:50

i väntan på posten

nu har jag varit utan mobil i nio dygn. tvåhundrasexton timmar. jag undrar hur många av dem timmarna jag hade använt till mobilen?

jag menar, ringer man inte, eller sms:ar, så väntar man ofta ett samtal, eller ser efter varannan minut för att se om man fått ett meddelande. man tar fram den för att titta vad klockan är och den ska sättas av och på ljudlös med tanke på var man befinner sig. självklart är mobilen otroligt praktisk och jag tvivlar starkt på att jag skulle klara mig utan en, men jag måste säga att det har varit väldigt skönt att få ta en paus från den ett tag.

faktum är att jag kommer nog att se till att jag inte lever tillsammans med min mobiltelefon när jag får igen den. för er som inte vet, så har jag en tendens att stressa upp mig själv och en tjutande liten låda som påminner mig om att jag har massor av saker att göra hjälper mig inte direkt att koppla av.

snart har iallfall posten varit hemma på nygård och mitt nya SIM-kort borde komma idag. mobil har jag också fixat en ny. eric har en som han inte ens börjat använda, så jag gjorde både honom och mig själv en tjänst när jag köpte den.


ikväll är det stureträning, min första för i år. det kommer att kännas. innan det ska jag hem till fancy och käka mat. jag ska stå för efterrätten, som i vanlig ordning består av en bytta BJ och varsin sked att gräva ur allt det smaskiga den har att bjuda på med!

träningen är i scheelehallen och börjar klockan åtta. den håller på i två timmar och duschar man där så brukar man inte vara hemma på nygård förrän framåt elva. nu däremot, behöver jag inte vandra hela vägen hem till mig i mörkret, utan behöver bara knalla några meter hem till eric, som bor precis vid scheeleskolan nu. jag har alltid älskat att sova, men själva insomnandet blir så mycket bättre när man är två!
2010-01-17
 16:04:46

krisfest och vininfluensa

min överraskning som fanny styrt till min födelsedag var inget mindre än nyårsrevyn på ögir! maten var supergod, vi skrattade mycket och ölen satt så bra som den förmodligen bara gör just på ögir.

kvällen fortsatte hemma hos putte och två tjejer satte nog lite mer krydda på hans dåvarande trökigt korviga pingla. vi blev bjudna på öl, cider och fancy fick även äran att mysa lite med patriks panda, mateus. det hade tydligen de flesta grabbar på festen också... haha! vi tog massa spårade kort i soffan och det blev sådär bra som det blir när det bara är jag och fanny! som vanligt gjorde vi misstaget att avsluta på BS, men då fanny var smart att lägga benen på ryggen och lägga en tidig hemgång så träffade jag iallafall madde och tjejerna.

det blev en hel del dansande, hängande i baren, för en gångs skull och ett evigt springade till damtoaletten, där det tisslades och tasslades i båda mina öron, samtidigt nästan!


det var skönt att få springa hem till eric mitt i natten och få vakna upp hos honom idag. jag älskar det mesta när jag gör det med dig faktiskt, men mest av allt så älskar jag nog när du säger att du älskar mig.
2010-01-16
 13:25:29

KIF plogar

sjukt jobbig träning idag. löpasset avslutas med att pulsa genom snön i uppförsbacke. jag hade med min vinnarskalle och ett otroligt hybris (att åka skidor är väl som att träna och vad gör väl en veckas sjukdom, jag är väl alltid bäst elle?!) till träningen och det blev min död.

jag tog mig tillbaka, men det var med nöd och näppe och jag orkade inte ens byta om när vi skulle köra styrke, utan körde i understället. madde är färdigfixad och jag måste hem och ta igen mig så jag orkar med fancys äventyr ikväll!
2010-01-15
 22:23:12

aningen stelt i sidled

jag och madde har precis kollat på let's dance. otroligt kul att se viktoria svensson som sexig dansös. rabih kunde inte vait sämre på att dansa och den brud som får se ut som agneta sjödin när hon är 44 bast kan skatta sig fett lycklig! luktar ny LD-love mellan henne och dansartobbe.


imorgon ska jag träna för första gången på över en vecka. det ska bli skönt att komma igång och nu blir det mycket försäsong och inte så mycket annat. jag mår bra när jag tränar och jag mår bäst när jag tränar fotboll!
2010-01-15
 17:22:43

när det är trångt i huvudet vill man ha långa ben

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!


jag har tyckt att det funkat ganska bra att inte ha någon mobil. har varit ganska avkopplande om jag ska vara helt ärlig. idag hade jag fan gjort vadsomhelst för så mycket som att bara kunna röksignalera.

min tanke var idag att samåka till kolsva tillsammans med min mamma. ofta åker folk hem tidigare på fredagar, men tydligen har det införts någon regel att alla lärare på kompetenscenter måste vara kvar till klockan fem varje dag. så när jag gick dit vid fyra kände jag att jag hade marginalerna på min sida.

att hon inte svarat när jag ringt kunde ju bero på andra saker. lektioner, eller kanske bara ett toabesök kanske? när jag närmar mig ingången till bygganden och blickar upp mot parkeringen ser jag att vår fula vita volvo inte alls står på plats längre och dörren till kompetenscenter är låst. kommer ni ihåg den där känslan när man inte fick som man ville när man var liten? när man inte visste vad man skulle göra förutom att stampa i backen skrika och gråta? jag medger att jag dämpade mig till ett lägre väsande, tårarna pressade jag tillbaka, men nu skulle jag ju bli tvungen att gå hela vägen tillbaka till nyggan, för att sedan gå upp till bussen till kolsva. just då kunde det nog inte finnas många fler det var mer synd om. dömma mamma!
2010-01-14
 15:42:14

"hur ska du nu komma in på BS?"

det måste vara något annat än lättja jag lider av. jag gick upp tidigt imorse och vid tio stod jag redan i duschen. efter att slängt upp håret i en handduksturban, så skulle jag bara värma mig under täcket lite innan jag började göra mig iordning. då, så fort jag lägger huvudet på kudden så blir allt genast varmt, svart och dimmigt. även om jag hade velat så hade jag aldrig kunnat hålla mig vaken. halv ett vaknar jag igen.

jag antar att det har att göra med det otroligt envisa förkylningsviruset som bosatt sig i mitt svalg, något som jag vet att det i sin tur beror på min senaste semestertripp. den bidrog även till att jag nu fått beställa nytt bankomatkort, internetdosa, nya nycklar, nytt SIM-kort till mobilen samt ny legitimation.

legitimera mig kommer jag däremot inte att kunna göra på ungefär fyra veckor. jag tänkte genast på hur drygt det kommer bli att alltid ha löspengar när jag handlar på gina tricot, eftersom man annars måste legitimera sig i deras butiker när man betalar med kort. eric däremot, oroade sig mer över mitt uteliv, eftersom jag nu inte kommer att kunna ta mig in på BS på ett tag. för min del gör det faktiskt inte så mycket, eftersom jag förmodligen söp för minst fyra helger och fyra tjejer av min kaliber, i fredags...


ikväll är det träning igen och det känns otroligt jobbigt att inte kunna vara med. men halsont ska man tydligen vara försiktig med, så jag ser väl till att vara det. nästa helg har vi cup på åland och då gäller det att vara fitforfight!


idag och ikväll har jag tagit mig ur scheelebubblan! ska se vad JM har för sig nu och sen ska jag hänga med fanny och sofie!
2010-01-13
 14:59:28

fram med alla äpplen som finns...

...jag verkar krylla av latmaskar!


klockan är snart tre och på den lilla tid det tog mig att få den här datorn att kicka igång har jag redan hunnit vakna i soffan, slänga tillbaka täcket på erics säng, bäddat, tagit ett glas juice... jag tar om det där!

klockan är snart tre och det enda jag hunnit med är att vakna i soffan, trycka på datorn, bädda erics säng och dricka lite juice!
2010-01-09
 21:45:17

Robinson: Sälen

här har det mesta varit alldeles underbart! väder, skidåkning, mat. det är otroligt kallt här och inte fan beror det på några tjugofem minusgrader iallafall (eller förlåt, 24,9!!!). paolo robertos robinson slutade för en stund sedan och här har vi också våra egna nord-och sydlag.


madde och jag provade lyckan både på HC och högis. den log inte mot oss...
2010-01-07
 22:38:21

är det en vanlig dag?

nej, det är det inte! jag fyller år och firar i säääääääääälen!
2010-01-05
 17:16:30

I said BRR it´s cold in here

jag har aldrig varit med om en veligare resa till sälen än den här, som jag inte ens har kommit iväg på än! nu är det bestämt iallafall: Camilla, Madde, Eric, Jim, Erik, Emmie, Markus och jag åker om två dagar och det blir jättebra! (jag behöver inte övertalas, men till er mer osäkra)

sen att min pappa säger att vi kommer att förfrysa om vi tänkt åka skidor däruppe är väl en annan femma. själv lockar själva tanken på att få åka iväg, stänga av mobilen och bara spendera lite qt med mig själv och en hel del människor jag tycker mycket om en hel del!

jag kommer att fira min 22 årsdag i vår stuga för åtta och det känns som ett ganska skönt sätt att fira en ganska meningslös ålder. tjugotvå. euw, när ska man komma ikapp i huvudet då? jag använder ju fortfarande frasen: ja, men dem är ju vuxna. kanske när jag blir tjugofem, då jag har tre år på mig.

ikväll är det träning och KIF damlag får studiebesök av FFFancy. det är bara tvåmål idag och jag tror hon är lite sugen på att lira, inte bara göra massa konstiga skutt med bollar, eller vad de nu gör därinne i karlbergshallen... SSS! hon kommer till mig snart och jag ska bjuda på köttfärssås och makaroner.


i julklapp fick jag ett kuvert av eric, där det stod, mitt bland hästar och hajtänder, att jag skulle bli bjuden på middag, så igår var det just det jag blev. vi åt på hantis, ett ställe jag bara gått ut på annars, men jag vettesjutton om många blöta kvällar på hantans dansgolv kan toppa känslan jag hade när jag satt där igår. det var lite av den där vibrerande känslan under huden igen och jag kunde liksom inte låta bli att le hela tiden. gårddagen kunde inte ha börjat sämre, men du fixade det, du fixar mig och du fixar middag. är du från mars eller?


2010-01-04
 14:37:47

HAHA

David Eriksson:

 

MBK rivstartade det nya året med att åka till Nora (av alla platser på jorden) för att för första gången spela Bergslagsmästerskapet i futsal. Den elva man starka truppen samlades, med undantag Knife, på krillan klockan 11 för avfärd. Nästan alla spelarna verkade pigga och laddade, eller rättare sagt så pass laddade som man kan vara två dagar efter nyårsfirandet. Den enda som såg riktigt trött och sliten ut var Eric ”Pålle” Paulsson. Någon förklaring till de trötta ögonen fick vi aldrig, men vissa teorier kring ett visst umgänge med en tidigare MBK-damspelare nämndes som anledning, men vi låter det vara vid det.
2010-01-02
 12:19:29

2009 är över och jag ramlar vidare


jahapp, nu när man smält lite faktum här, alltså att det faktiskt är 2010 och inte 2009, så kanske man kan börja kamma ut årets alla tovor.

jag vet inte varför det känns så konstigt att just 2009 är ett minneblott. samtidigt som jag tycker att åren går fett fort nuförtiden, så känns det liksom som att 2009 har varit med så länge. vad är det somk har hänt som ändå gjorde det här året så långt?

jag kan börja med att dela mitt år i tre. tre omgångar har jag levt i år och ungefär såhär såg det väl ut:

  • första delen av mitt år, vintern och våren, bestod av fylla, tårar, ångest, en hel del osämja och ännu mer fylla. jag levde i nygårds fyllebubbla och försakade nästan allt och alla. jag och fanny torkade hela februari, men med tanke på hur vi var i januari och hur vi fortsatte i mars är jag inte ens säker på att det väger upp det. våren var hemsk på andra sätt också. en vän förlorade det käraste man kan förlora och jag tillsammans med många andra var med och delade hennes sorg i dimman. det var mycket jobb, men det var inte mycket jobb i huvudet. förövrigt gav mig mars ett avslut på något som jag borde fattat inte fanns och i april så förstod jag.

  • sommaren var varm, ljus och underbar! nog för att det kanske bara var de två-tre första veckorna, men det är dem som satte prägel på 2009 och som faktiskt var min enda ledighet. jag inleder min semester med att avgöra mot götlunda och redan där är festen igång! jag får förvisso en spricka i  revbenet, men den ger mig chansen att njuta av den varmaste sommarböljan på länge. MBKmixcuplagfestfotbollfannyfestbadmadderingåkningBSkortkvällarjessicasandvikenJMdonmoraarbogavännerkärlek. i somras var det jag och mina tjejer och det trivdes jag, som fan, med då!
(jag jobbade på valet den 7:e juni och då ringer någon som jag antar har ringt fel. det är min bästa vän sen jag började spela fotboll tillsammans med henne, men som jag inte pratat med på månader av anledningar som inte ens är värda att minnas. det är madde som säger "kan vi inte träffas och ses snart?" vad i helvete tänkte jag med när jag trodde att jag skulle få lov att överleva utan dig? nu spelar vi tillsammans igen, nu gör vi allt tillsammans igen)


  • hösten och vintern skulle innebära flykt från sverige, men så blev det inte och efter mental omställning tog den mig tillbaka till skogsbrynskolan ännu ett år. jag antar att det finns en anledning till allt, eftersom både en inställd resa till asien och just arbetet på skogsbrynskolan skulle göra både november, december och det gågna året ganska komplett. utlånande av lärare och handoperationer gav mig heltidsjobb i två månader. sjukskrivning en avdelning längre upp på skolan gav någon jag kände detsamma. jag antar att jag inte behövde så mycket mer tid än så att fatta vem han egentligen var och hur det hade varit om jag gjort annorlunda en tid tillbaka. men istället för att ångra det jag inte gjorde då, såg jag till att inte göra samma miss igen. på min sista dag som officiell munktorpsspelare, efter att jag vunnit pris för årets mål och han för årets spelare på vår gemensamma avslutning utspelade sig en snarlik situation mellan mig själv och eric paulsson:
vPP, jag gillar dig!
är du säker?
ja, 100%
för om du gör det, så gör jag det också, fast mer!
jag gör det!v

nu har jag fått fira nyårsafton med mina bästa vänner, skålat och kysst in det nya året med min, ja, hur sjukt det än känns att tänka, pojkvän, och jag tror fan att jag kan ta farväl av tjugohundranio och njuta av vad nuet har att bjuda på v


- jag inser nu att jag inte nämnt en av de visktigaste personerna det här året och alltid för delen. mamma, du hjälpte mig när jag inte kunde lappa ihop mig själv, du skrek högst när ingen, inte ens vi själva, trodde på MBK och vag jag än gjorde det här året så har vi gått igenom det tusen gånger redan, för allt som ingen annan vet hände år 2009, det stannar mellan oss. du vet allt och jag älskar dig.