2010-02-25
 20:42:27

rikskändis

idag fick jag följa med fanny på tjejkväll i kungsör. en väldigt liten tillställning med stora smakprovsbullar. jag, som för det första slank in gratis som fannys assistent och redan hunnit köra ner näven i chipsskålen som stod framme för besökarna, sprang genast fram och roffade glatt åt mig en vaniljbulle.


nu sitter vi vid varsin dator på bbl och jag hann med att bli fotad till morgondagens tidning. varje vecka görs något som heter två får frågan och denna gång blev jag en av dessa lyckliga tu. fannys kollega karl david frågade mig om jag besökt bokrean och jag svarade nej.

2010-02-25
 16:08:10

en tyst minut









.
2010-02-24
 15:46:19

ett såntdärnt tack

jag får höra människor som blir så imponerade av mig för att jag alltid är så öppen med saker och ting. folk häpnar när de får höra vilken dialog jag har med min mamma och hur mycket hon egentligen vet om mig. men faktum är att jag skulle inte fungera annars. det är ni som gör ett otroligt jobb, som lyssnar och stöttar när jag bryter ut i gråt och blir alldeles förtvivlad över saker och ting. jag är glad att jag är såpass trygg i mig själv och med de människor jag anförtror mig åt, men jag förundras faktiskt över människor som klarar av att bolla ett helt liv, med alla dess kurvor och nedförsbackar i det tysta, samtidigt som de alldeles säkert sitter och lyssnar och försöker hjälpa en lipsill som mig.

så tack. väldigt mycket tack!

2010-02-23
 21:42:20

om morgonstund hade guld i mun på riktigt skulle jag vara fett rik

alla klagar på vädret just nu och jag tänkte passa på att bryta den trenden. ja, då menar jag ju självklart inte själva klagandet, utan just det på vädret. själv har jag faktiskt något värre att gå igenom den här veckan. svintidiga mornar.

det är nu man kommer ihåg det lilla som ändå var väldigt skönt med att vara arbetslös och utstött från samhället. man fick sooova!

hade jag t.ex. sovit hemma hos eric så kunde jag säga hejdå vid dörren och sedan krypa tillbaka till sängen och sova några timmar till. mot sluttampen orkade jag mig inte ens så långt, utan såg till att jag bara kunde vända mig om och somna om när dörren slog igen. idag var min enda sovmorgon och inte förrän klockan åtta på morgonen behövde jag infinna mig på jobbet. igår började jag klockan sju, imorgon och på torsdag börjar jag halv sju och på fredag klockan sju. på lördag har vi match mot arboga och har samling i kolsva kvart över tio, så där rök min plan att sova till två.

det ska bli riktigt roligt att spela match iallfall och jag hoppas verkligen att jag hinner bli frisk tills dess. någonstans i snöyran tycks mitt immunförsvar försvunnit och jag har på bara två veckors tid hunnit dra på mig feber, magsjuka och nu en rejäl förkylning. vinterkräkis nästa månne?
2010-02-17
 21:42:39

so little time too much to wash

jag förstår inte vad jag ska med så mycket kläder till?!

så låter jag bara när jag tvättar. annars klagar jag ofta på att jag inte har några alls. jag kommer inte att klaga på min garderob mer nu. tvättställen, båda mina soffor, alla element i lägenheten, stången som håller upp duschdraperiet, köksmöbelerna samt alla dörrar är nu täckta av kläder som hänger på tork. det enda som gör kläderna riktigt torra i vår tvättstuga är vårt torkskåp. jag hann med att hänga in ungefär en fjärdedel av min tvätt där, resten fick det nästintill drypa om.

jag kommer att tacka mig själv nästa vecka när jag slipper gå som en lodis till jobbet. en hel vecka på skogsbrynet känns rikigt bra!

det finns flera sätt att känna sig nyttig på och att gå en hel dag utan att jobba börjar kännas lite som när man inte åker in på en träning, fastän man inte har så ont som man intalar sig själv. man känner sig... svälld, eller nåt. en obehaglig känsla som stockar sig i halsen på mig. idag fick jag inget jobb och hade ingen träning, så det var väl tur att jag hade fyra timmars tvättande att sysselsätta mig med.

nej, fyfan, jag är för trött och alldeles för hungrig för det här. jag hade aldrig låtit mig själv kommit undan med ett sånt härnt trökigt jävla inlägg annars!
2010-02-16
 16:07:50

a fancy visit

tacopajen står och svalnar, salladen i kylen och det finns faktiskt rent porslin i mitt diskställ. jag är alltså, hör och häpna, redan klar med middagen som jag ska bjuda fanny på nr hon kommr om några minuter!

ofta när jag ska styra något, slutar det med något halvdant som jag låter mina vänner hjälpa mig att avsluta. är det fest på nyggan så är det jag som öppnar i handduk och bara ska fixa mig lite. ska det bjudas på något hemma hos mig låter det ofta såhär: men om du bara skär klart salladen så diskar jag lite tallrikar. och just ja, bordet behöver nog torkas av. eller förresten, om ni fixar det så kutar jag till Q8, glömde dricka!

jag antar att det mesta handlar om min totala brist på tidsuppfattning. det känns dock som att den sakta men säkert börjar infinna sig och jag förmodar att det här hjälper lite mot mitt annars så stressade huvud.
2010-02-08
 21:22:56

ibland är det skönt att vara ensam

- men helst bara i ett rum, utanför får det hemskt gärna vara människor!
2010-02-03
 18:48:39

stängning på skogsbrynskolan

framåt halv fem-snåret börjar fritidsbarnen sina på jobbet och den som stänger har oftast skickat hem all annan personal. eric hängde kvar hos mig en bra stund, något jag redan då kände var tvunget för jag skulle orka lite till.

jag hade nämligen bara femton minuters rast idag. en rast som jag spenderade springandes till nygårds särskola för att hämta en nyckel där för att kunna öppna imorgon. det känns efter ett tag att man inte fått sitta ner och vila huvudet lite. men som sagt, det borde ju vara ganska lungt, med tanke på att jag nu bara hade två barn kvar. vad är det man säger: yla inte förrän du sett månen? säg inte hej innan du är över bäcken? skitsamma, jag kunde iallafall inte haft mer fel.

jag behöver ett kort break, tar en paus i det eviga spökspelet för att "gå på toa". knappt hinner jag låsa dörren innan min motspelare knackar på:

- maja, kommer du? maja?
-
ja, jag kommer strax
- är du snart klar alltså?
- jaaa!
- du glömmer väl inte att tvätta händerna?
- (?!?!?!?!)

jag öppnar dörren, bara för att nästan slå bakhuvudet i den igen. mina fritidsbarn stod självklart utanför och väntade på att få hoppa fram och skrämma mig!

ja, sånt får man väl ta antar jag och jag skulle ju faktiskt snart få gå hem. de två sista barnen skulle faktiskt hem redan klockan fem. kvart över fem sitter jag fortfarande kvar med en av dem. och tjugo över. halv sex. tjugo i sex fanns det inte mycket som den lilla nioåriga flickan frågat mig och hon ville mer än gärna hjälpa mig att hitta på något romantiskt att göra på alla hjärtans dag.

nu tänker jag sno lite av sofias nutellakräm och inta soffläge!
2010-02-02
 17:42:17

bump in the road

jag har fixat ny mobil, mitt leg har hämtats ut från banken, alla vi tre på nyggan har återigen varsin nyckel och t.o.m. mammas gamla skitvolvo funkar igen. jag antar att saker och ting ordnar sig till det bästa, oftast iallafall, och kanske ska man inte ta så allvarligt på alla dessa världsliga problem. det finns ju så himla mycket att ängsla sig över, men jag varken kan eller vill ändra mig själv på något vis och att jag förmodligen skulle glömma mitt huvud om det inte satt fast, får man liksom ta med på köpet! det är tur att jag har massor av människor med sina huvuden på skaft runt omkring mig hela tiden, som håller koll. tackar!
2010-02-01
 10:02:02

från kohlswa gjuteri till hawaii

förra veckan jobbade jag två dagar, tors-fre. jag gick upp klockan sex på mornarna, något jag verkligen inte är van vid och trots att det var väldigt roligt att få jobba igen, var jag otroligt trött i huvudet när jag kom hem. skönt med lite ledighet alltså? naej, sånt därnt har vi inte tid med helt enkelt. hanna, hoppas du har linserna i, annars föreslår jag att du putsar brillorna ordentligt, för nu ska du få uppdateras!

efter en fett billig, tillika god after work på lunkans med eric var det fotboll hela em/kvällen i karlbergshallen. herrlag från kolsva, munktorp, köping, himmeta, örebro m.fl. lirade om 20 000 kronor i helgen och i fredags var vi där och stöttade kolsvaherrarna till slutspel. grabbarna klarade sig galant och efter en donk med fanny körde eric mig till maddes brandstacity. 

klockan halv åtta på lördagsmorgonen ringer nämligen klockan och en halvtimme senare stod kolsvas damer utanför brukets, kohlswa gjuteris, portar. sandösning stod på schemat och i djupt ner i gjuteriets mörkaste håla, slet nio damer i taget med spader och ungefär fyrtio kubik svart sand. vi fick veta att tio spadar "vanlig" sand, var ungefär lika mycket som tre spadar svart sand. det var tungt för ryggarna och vi var fulla av sot, men vi, både bildligt och bokstavligt talat, öste på, och efter fyra och en halv timme var vi klara!

när vi skildes åt så hörde jag flera lagmedlemmer säga: nu ska jag hem och äta, sen sova i några timmar, eller: jag ska bara titta på film idag! det lät otroligt lockande efter en förmiddag av svett, sot och spadtag. denna lördag fanns det ingen plats för vila. eric och hans mbk lirade halv två och jag hann precis med att duscha och bränna upp till kb-hallen innan jag fick se dem vinna sin match!


vid halv fem knallade jag raskt bort ifrån den testoteronfyllda fotbollsatmosfären och hem till JM, där det var dags att svida om. aloha! två hula-hulatjejer lämnade köping och färdades otroligt snabbt till hawaii. eller ja, valskog och nettes hawaiismycka villa iallafall! efter lite dans i våra bastkjolar, grillspett och exotiska frukter, singstar, passôa och texas hold´em, tackade vi för oss själva och for tillbaka till kopenga igen.


efter en mycket mildare dagen efter än jag förtjänat vaknade jag av att madde ringer mig. klockan är fem i elva och en timme tidigare hade jag skrivit till henne och frågat om hon ville följa med till karlbergshallen ännu en dag, för att se slutspelen. tio över elva spelade mbk´s herrar igen och som så många gånger förr fick maja nordmark springa genom stan för att nästan hinna i ordentlig tid. med andan i halsen sätter jag mig tillsammans med fancy som upplyser mig om att munktorp leder och att pålle varit bäst på plan. munktorp slog vivalla stars och stod upp riktigt bra mot kff, men fick tacka för sig efter det. det gjorde jag med, eftersom det var dags att knalla hemåt för att packa träningsväskan och åka till kolsva.

nu är det måndag igen och jag sitter uppe på kompetenscenter. söndagskvällen hann bjuda på lite pyttipanna och eric innan jag slocknade ganska ordentligt. 

- idag blir det lunch för arbetslösa på xuan!