2008-10-31
 17:03:46

Två veckors vakuum

... och plötsligt finns det inte plats i Köping för två brunbrända, men ack så stygga flickor.
 
Istället för TTH (TacosTörleyHantis) blir det TB&JFS (TörleyBen&JerryFannysSoffa) Planerna blev ändrade när 50% av gästvolymen gjorde det. Lite sent för dig att spela diplomat när man redan gjort ett fegt och orättvist uttlåtande!

Måste säga att jag avundas människor som tycker att de klarar sig bra utan sina vänner. Själv vet jag inte vad jag skulle göra utan mina egna. Det skulle även vara ganska roligt att se någon annan styra upp något, eller själv vara den som alltid bara får ett sms eller samtal om vad som ska hända och vem som styrt det. Inte alltid se till att man inte lämnar någon eller se efter alla hela tiden. I slutändan är det ingen som tackar mig för det iallafall och just nu känns det inte riktigt värt det.
2008-10-31
 01:39:42

Forget, forgot, forgotten

Hannas väska, Hannas väska igen, mitt baknomatkort och min jacka! De här är de saker jag glömt att ta med mig från ett ställe till ett annat idag och min älskade skinnpaj är fortfarande kvar på Sybilla i Ludvika! Tack pappa, för att du var tvungen att stanna och äta där! Inget köttbullemeal i världen kan eräsätta min jävla jacka och jag hoppas att brudarna i kassan har tagit hand om den.

Efter många om och men fick jag med mig Hanna hem till Köping och tillsammans med Fancy och Bobo, drog vi några traditionella timmar på donken och avslutade detta med allsång i Bobos bil! v

För övrigt har jag blivit, om möjligt, ännu fattigare nu ikväll. Insåg att det inte var några kärleksbrev som skickats till min forna sambo som nu befinner sig på andra sidan jorden, utan räkningar som är avsedda till min lägenhet och angelägenheter så som, el, kabel-tv och internet. Jag hade visst idag och imorgon på mig innan kronofogden skulle kopplas in. Men vad är väl livet utan lite spänning?

Godfuckingjävlanatt
2008-10-29
 09:30:34

GO PINK

Jag känner en kvinna som i december månad år 2006 fick beskedet att hon fått bröstcancer. I över två veckor höll hon det hemligt för sin dotter, eftersom hon visste, genom att själv vara gymnasielärare, att hon hade väldigt mycket att göra i skolan. Den här människan är nog, när jag verkligen tänker till, den viktigaste människan i världen för mig. Det är nämligen min mamma.

När en människa drabbas av något så hemskt som en allvarlig sjukdom, så drabbar det så väldigt många. I synnerhet så var det en väldigt tuff period för hela vår familj och jag vet inte hur länge man gick runt med en massa tankar i huvudet, som man var alldeles för panikslagen för att yttra högt.

Det har nu som sagt nästan gått två år sedan min mamma blev sjuk och hon har genomgått operation, cellgifter och allt psykiskt och fysiskt påfrestande som hör till. Mamma sa att det jobbigaste var att tappa håret, det är ju bland det viktigaste hos en kvinna, men jag vet också att hon kände sig väldigt ensam och rädd, värst var att veta att hon grät. Ni som inte känner min mamma ska veta att hon är en människa som gör allt för andra och sätter alltid andra och annat framför sig själv, en stålkvinna, som alltid finns där, tjugofyra-sju. Att något sånt här skulle hända min mamma var en katastrof och fortfarande så är det väldigt att tänka på vad hon gått igenom. Idag mår min mamma bra, trots att hon måste gå på återkontroller och inte blir helt friskförklarad förrän om tre år till. Cancer betyder inte död idag och forskare arbetar hela tiden på att få fram nya och bättre metoder i kampen mot den!

Igår var det Rosa bandet-galan och det verkar som det finns väldigt många underbara männsikor i Sverige, med tanke på att insamligen tickade på likt ett tidtagarur och stannade inte förrän den nått 50 miljoner kronor. Jag har köpt en T-shirt från Lindex, ur PInk collection, där 20% av vinsten går till bröstcancerforskningen. Det är en rosa yra i största allmänhet och man kan kan själv hjälpa till i kampen bara genom att köpa Kellogg´s cornflakes idag!
2008-10-28
 17:25:44

How much for my soul?

Jag har bott hemifrån nu i lite mer än ett och ett halvt år. Är det inte då jävligt konstigt att man inte vet om att en räkning måste betalas i förväg?! Tydligen inte. Anna Maja Nordmark åkte iallafall glatt iväg till Grekland utan att först betala sin räkning för oktober månad. Jag tänkte: Asch, det är ju fortfarande oktober när jag kommer hem, jag tar det då! Så fick man visst inte göra.

Nu har jag betalat räkningar för två månader plus en liten förseningsavgift (som kom i ett fint litet brev om hur allvarligt det var med föresenad hyra!) och jag har nu så pass lite pengar kvar på kontot att jag inte ens tänker berätta det. Folk skulle nämligen tro att jag bad dem om allmosor eller nåt. Jag hörde någonstans att man kunde leva på vatten och solsken, men med tanke på att jag inte kommer få se så mycket sol på ett tag, så får det väl bli vatten i största allmänhet.

Imorgon åker jag iallafall till Hanna. Så om du ser det här: Jag kan betala gurkan till salladen om du gör din tacopaj! Haha. Hanna är förresten inget Braceface längre, ska bli sjukt spännade att se henne utan, som Tobias Bojar alltid sa, sponsringen från SJ! ;) Det är en och en halv månad sen jag träffade henne och jag  har saknat henne väldigt mycket.

 

2008-10-27
 09:37:28

"Det gick rätt snabbt från Rhodos till Köping"

Efter att ha släpat min hyperdypertunga resväska, som t.o.m. fick en heavy tag fastklistrad på handtaget, ända upp till min lägenhet på tredje våningen så känns det iallafall ganska bra att komma hem till ett välfyllt kylskåp. Min mamma är nog bäst i världen eller något liknande. Ska snart upp till kompetenscenter och stoltsera med min bränna för henne.

Det här har varit den bästa resan jag någonsin gjort och till alla er som sa att jag och Fanny varken skulle få sol på Rhodos, eller vara vänner när vi landat i Sverige igen - IN YOUR FACE! Fjorton dagar av femton har varit helt galet varma och vi har kunnat steka till klockan fem på eftermiddagarna. Att det kan vara en påfrestning att åka iväg två stycken så tätt inpå varandra kan slita på personerna ifråga vet jag mycket väl, trots allt har jag varit sambo med en tjejkompis och även så sent som i somras varit på en semester med en inte alltför lyckad trio den gången.
'
Jag antar att det handlar lite, eller ganska mycket egentligen, om personkemi, att kunna känna av personer och samtidigt vara ganska trygga i sin relation. Jag är väldigt trygg i min bästa vän-relation med Fanny och dessutom så kom vi på att vi två är ju ganska jävla roliga och rätt bra människor på alla sätt och vis, så vad skulle kunnat gå fel liksom? Vi gjorde inga taueringar på ena skinkan med texten Rhodos 08 som stockholmarna hade idéer på att göra, men jag kommer iallafall alltid att minnas den här resan!

Det finns mycket som jag skulle kunna berätta om, speciellt händelserna alldeles vid slutet av den sista veckan på hotell Villas Duc, men det blir ju liksom aldrig riktigt samma sak.

För att skingra tankarna ifrån att det nu är cirka tjugo grader kallare än vad jag haft det hälften av oktober månad, så kan man ju alltid snoka reda på vad man missat när man lyst med sin frånvaro. Jag och Fancy har för avsikt att skrida till verket pronto.
2008-10-26
 19:53:24

In the same greenstriped sweather

Today is the day. (Yes, becuse it looks awful to wright with the wrong letters, I'm writing in english.)

We're leaving for the airport in 3, 5 hours and early in the morning we will once again enter Arlanda airport. It feels lika a veryveryvery long time ago, when Fancy and I sat in that hot bus from Apollo, with too little fresh air and too many and too loud children, wich took us to Villas Duc hotel. Fifteen days has passed since then and it's not just the sligtly more sunbronzed colour on my skin I'm taking home with me.

Fifteen days in the sun has done good to my mind, and I hope I'll be taking a little bit of it home with me. I'm also bringing a pretty boosted confidence with me. (It's not just greeks who likes blond Swedish girls) And, (Greece is two years ahead in fashion, but I loved it!) of course some new dresses!

Nu drar vi och inhandlar de sista barrisarna vi kommer att dricka denna rhodos resa, beger oss tillbaka till hotellet och utmanar Stockholmarna i YATZI!
2008-10-19
 19:24:36

Fancy Face & M-star is half way through

8 dagar av 15 har gatt  och det kanns riktigt bra att ha en hel veckas stek kvar! Bade jag och Fancy har gatt och risat ner oss med forkylning och en rejal hosta, sa det har blivit lata dagar och lite lugnare kvallar nu. Allt haller pa att stanga for sasongen i Ixias nu och nagonting sager mig att nar vi lamnar det har stallet sa tar vi det mesta lilla liv med oss!

Nar man ligger pa en solstol hela dagarna sa hinner man med att fundera en hel del. Vissa saker blir man glad av att tanka pa, men vissa saker maste kollas upp nar jag kommer hem igen. Jag tror att det bara ar nar man ar sahar pass avslappnad som s.k. fortrangda minnen kommer fram. Detta hande mig tidigare i veckan och det kandes inte sa bra.

SMS fran mamma idag: Var med Ann till golfbanan, sen at vi kantarellpizza. Varme och kantarellpizza kommer alltid att forknippas med alla dagar efter midsommar pa Agatan i Arboga! Saknar nog civilisationen lite. Saknar Hanna valdigt mycket och Erkkan ocksa! Vill hem och titta hur stor Wille blivit och harja lite med hans kottar till paron! Sen saknar jag nog Metropolmannen lite ocksa! ;)

Inplanerat vecka 2:

- Bira och Fotbollsmatch (Elfsborg pa grek-tv liksom!)
- SHOPPING I RHODOS STAD!
- Avskedsmiddag/barbeque pa hotellet

Vad fyller man luckorna med? Sol och bad kanske!
2008-10-16
 20:51:02

Vykort

Solen skiner och ar gul
Fancy skiner och ar brun
Maja skiner och ar rod

Vinet kostar 18 kronor for 1,5 liter, det haller oss latta i sinnet och om fotterna!

Grekiska ord som anvands flitigt

Yassou - hej
Efcharisto - tack
JAMAS - SKAAAL

Gustav, andas ut, inga sandormar i sikte!
2008-10-12
 02:19:15

I´m like a bird

Mindre än en timme kvar innan det är dags att styra mot Arlanda, Grekland, RHODOS! Resväskan är, äntligen, färdigpackad och jag hoppas att den klarar vikten! Har nu efter cirka fyrtio minuters svärande fattat mig på hur man laddar över musik till MP3n också, så nu matas det på för fulla muggar!

Det ska bli riktigt skönt att få försvinna i två hela veckor och jag och Fanny ska bara tänka på oss själva. Jag längtar så efter att få ligga ner och bara känna att det är varmt! Jag längtar också efter att i hela fjorton dagar få känna idag gör jag nog bara precis vad jag vill. Fatta att i två veckors tid inte ha något inplanerat eller veta att man har någon att ställa upp på. När jag kommer tillbaka blir det till en riktig vardag och därför kunde inte den här resan vara mer tajmad!

Jag måste dock säga att vi lämnar Kolsva/Köping när intrigerna är som tätast och det ska bli spännande att se vad som hänt när vi kommer hem igen. Eller så bryr man sig förhoppningsvis inte alltför mycket, haha!

HEJ DÅ SVERIGE OCH ALLA SOM MÅSTE STANNA KVAR HÄR!
2008-10-08
 07:46:06

Confessions of a timvikarie

7-16, 7-16, 7-16 och så vidare i all evighet. Ja, grattis till alla er med fast jobb, det måste kännas riktigt skönt. Själv drar jag utan vidare till Rhodos i två veckor!
 
Har funderat lite, och kanske är det jag som har det ganska bra iallfall. Johan räknade ut (ganska snabbt också) att jag jobbat typ 80% förra månaden och jag tycker att jag har varit så duktig att jag inte behöver jobba på två veckor den här månaden och drar utomlands. Medan andra måste tänka på att spara sina, oehört enligt mig, begränsade semesterveckor. Träffade en kille förra sommaren som sa att han kunde ta ut typ sjutton veckors semester eller nåt eftersom han sparat två veckor varje år. Stackare!

Nu kommer JM och vi ska gå och jobba. Mina tre dagar av hela oktober! haha. 
2008-10-07
 21:40:42

proof of life

Har lite svårt att skriva. Fixade mina naglar igår i tre och en halv jävla timme! Det var halva priset, mina naglar har världens fräschaste french manikyr och det var riktigt kul att sitta och snacka med en total främling om allt och ingenting. Nästan som att skriva blogg, bara rinner ur en och det är lätt att få sitt liv att låta så glammigt, haha!

Imorgon har en och en halv vecka av två gått på Björksjö grundsärskola och jag har iallafall fått veta att jag lever. Den här veckan har jag iallafall fått jobba med JM och jag har totalboundat med skolans vaktis!

Det är just då, när man är som tröttast och tvivlar på sin egna förmåga som det värmer, hårdare än heds bastu, att en fullvuxen hantverkare man knappt känner, säger: Du passar för det här, du är en trevlig och öppen person.  Jag fick även höra, kors i taket, att jag var väldigt mogen för att bara vara tjugo år! Inte illa för någon som åker som barn på bussen!

Nu är jag mätt och belåten, både på mat och sällskap! :)

Tack Falin för att ni finns! Och Hanna, jak saknar efter dig! <3

2008-10-01
 21:29:31

It´s all about timing

MEN LUGN NU!

Sitter och kollar på top model finalen och nu, i pausen innan vinnaren avgörs, så säckar dumburksjäveln ihop! Valet står mellan min favorit Anya och plus size modellen.

Varje gång det händer mig något sånt här så tänker jag att det är Gud som straffar mig för det där jag skrev i min dagbok i Säfsen för typ tio år sen. Ni vet, man skrev alltid denna bok tillhör, på den första sidan när man fått en ny. Där skrev jag alltid upp:

Mitt namn
Personnummer
Favoritmat
Favoritdjur
Familj
Älskar
Hatar

Inga större skrällar där, förutom möjligtvis att min favoriträtt var fiskbullar i hummersås med snabbmakaroner och ketchup.

Sen var det ju det där med vad jag hatade också. Jag ångrar mig än idag att jag satte pennjäveln mot pappret och printade ner den meningen. Nu har han ju liksom alltid en hållhake på mig. Eller båda två förfan! Jag skrev att jag hatade Gud och Djävulen. Jag hade nämligen just hört en riktigt läskig spökhistoria om djävulen och var efter det helt övertygad om att han iakttog mig varje gång jag var ensam! Jag tyckte ju därför också att Gud skulle sätta stopp för den där hemska bocken och se till att han lät mig vara. 

Gamle sankte Perra måste ha tyckt att jag skulle växa upp och inte vara en sån jävla fjant som inte ens kunde höra en spökhistoria utan att bli totalt knäckt, för det tog mig ganska länge innan jag kunde sova bra igen. Därför fick de båda en platsen på hatkategorin och nu, trots att jag är hunderdundervuxen, är jag helt övertygad om att alltid kommer att få sota för de tre orden.

Nej, time to close the memory lane och söka top sva på youtube!