2010-08-30
 15:10:58

plugghäfta

det är egentligen konstigt att läraryrket inte har högre social status, med tanke på att språket vi ska använda oss av låter som om det kommer från en överklassgubbe som tryckt upp en ordbok i rektum.

det har tagit mig två dagar att komma igenom en text på femton sidor och översätta den från akademispråket from hell till vanlig jävla svenska. det ska blil skönt att få använda sig lite av det sistnämnda ikväll, då det blir lite vin och förberedelse hemma hos sussie, inför maskeradsittningen imorgonkväll!


idag hade eric inskrivning och jag antar att hans första föreläsning precis slutat. bitarna börjar falla på plats och jag ser till att njuta så fort jag känner att jag kan.
2010-08-26
 23:43:53

your love is my drug

jag älskar er, jag älskar er, jag älskar er! jag älskar köping, jag älskar big inn, jag älskar venedig, jag älskar BS jag älskar LIDL-tunneln, jag älskar nyggan, jag älskar royalbion, jag älskar 500-bussen till kolsva, som jag också älskar! jag älskar KIF.


det är inte meningen att gå upp i rök, men jag har ingen tid att bryta ihop. för det är just det jag kommer att göra av att höra er. hittills har jag gråtit nästan varje gång mamma eller pappa ringt och det orkar jag inte just nu. jag vill ju bara vara med er. jag vill veta att jag kan se er inom en kvart om jag vill! men det går inte just nu och jag tänker inte ge upp såhär lätt.

men ni ska veta hur mycket jag förstått att ni betyder och det kommer ni att få veta, jag måste bara överleva den här första tiden.

2010-08-25
 15:26:53

prioritet andning

idag struntade jag i informationen om ful respektive finsittning. jag är dunderförkyld och valde att för första gången denna vecka få lite andrum för mig själv. ikväll är det dags för ärtor och punsch och jag ska ha lite förfest uppe hos mig tillsammans med några tjejer från vår nolle-grupp.

förövrigt jobbar min hjärna, hjärta och magkänsla med att få in att jag faktiskt bor här nu...
2010-08-23
 18:19:38

vad är väl en tom dubbelsäng på colonia?

en kille i min nolle-p grupp kommer ifrån boden. en liten håla i norrbotten. i fredags kom han hit med tåget. en resväska hade han med sig, det är allt. sen tog han sig till campus valla och och frågade sig fram om vad han skulle göra: han skulle börja på liu´s lärarprogram, men han hade ingenstans att bo. nu bor han på en okänd tjejs soffa och han har skaffat sig en cykel. han berättade att han höll på att få något av en panikattack när han tänkte på hur långt hemifrån han var, men sa sedan, lugn som en filbunke, på underbar norrlänska: jag bestämde mig för att rida ut stormen och det har funkat fint hittills.

det var då, när jag fick höra thomas larsson från bodens historia, som jag bestämde mig. jag ska fixa det här jag med. jag har nämligen en underbar lägenhet med min alldeles egna soffa, och säng för den delen. jag har aldrig varit bra på att vara ensam. själv funkar, men det är en enorm skillnad. själv väljer man att vara, ensam är något helt annat. för att inte bli det här måste man anstränga sig och det tänker jag göra. jag hade kunnat ha sällskap härnere tills dess att eric kommer, men fick, mot bättre vetande, tacka nej.

ni förstår, jag måste inse att jag bor här nu. i linköping. jag har inte konstant tillgänglighet till er längre och ju förr jag tar in det, desto lättare kommer det att se er åka hem efter att ni varit här och hälsat på, eller att själv sätta mig på tåget från köping och... hem till linköping. så hjälp mig gärna på avstånd ett tag istället, för jag saknar er hela tiden. jag älskar er!
2010-08-23
 07:41:47

för femton år sedan...

... började jag första klass. tre år senare flyttade jag från lilla skedvi in till kolsva och malmaskolan. efter fem mysiga år där var det dags för det skräckinjagande gymnasiet. vad jag än kände i början så minns jag alla perioder med värme, kärlek, skratt och vänner!

nu sitter jag här, i linköping. idag ska jag börja skolan igen, tre år efter min student från ullvigymnasiets samhällsprogram. jag ska bli lärare och nu börjar det!
2010-08-20
 23:16:14

dynamite

5-2, 8-0, 4-0, kolsva-forsby, kolsva-franke, KOLSVA-arboga! FYFAN VAD VI ÄR BRA!

2010-08-15
 23:17:45

kolsvadamer, riktiga nollåttor!

fyra mål i första halvlek - och fyra till i andra! så jävla enkelt! det är så jävla roligt just nu och jag fattar inte hur jag trodde att jag skulle kunna ta en paus från fotbollen när jag pluggar. lite yoga, core och aerobics skulle kanske vara kul att bryta av med i nåt år? troligt värre, fotboll är det bästa som finns!!! att jag spelar i världens bästa lag gör inte saken sämre dirkekt! tack för att vi äntligen gör det tillsammans, för varandra!
2010-08-15
 11:23:44

den första söndagen av åtta

i fredags jobbbade jag min sista dag för sommaren och förmodligen för ett bra tag framöver, med undantag från valet 2010, då gustav och jag ska infinna oss i scheeleskolan och samla in röster. jag stängde på fritids och trots att det var inledningen på helgen, så var jag och en kille kvar så länge det bara gick, nämligen till halv sju på kvällen.

nu tar jag däremot helg hela veckan innan det är dags att dra till linköping och börja skolan! förutom packning tänker jag bara åta mig sådant som är roligt. balkonghäng, bio, räkfrossa och fest är några av alternativen. den här veckan kommer att gå väldigt fort och jag antar att jag knappt kommer ha uppdaterat det här inlägget innan jag sitter och skriver hur sjukt nervös jag är, om en vecka när jag dagen efter ska på upprop i nationernas hus.

ikväll är det match igen och jag hoppas att vi fortsätter i samma veva som emot forsby, där vi vann med 5-2! chansen att ta hem serievinsten är otroligt nära och det skulle vara förjävla roligt att ha varit med och fixat det innan man drar vidare!


2010-08-11
 17:32:54

strike two?

om en och en halv timme spelar vi vår första match för höstsäsongen och den andra av tre matcher mot forsby ff. sist vann vi med 4-1 har jag för mig. de fick in en straff, men mycket mer än så var det inte. jag tror att matchbilden kommer att se en aning annorlunda ut och motståndet är definitvit tuffare denna gång vad jag förstått! vinner vi idag ligger vi delad etta med arboga södra som då har spelat två matcher mer än oss.


KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER! KOM IGEN NU TJEJER!

2010-08-09
 08:44:50

twenty-one hours before linköping

detta är min sista arbetsvecka, innan jag tar lite semester igen. jag jobbar bara mån-fre och sen vill jag liksom bara andas lite sista KAK innan jag drar härifrån. arboga ska besökas på torsdag. då fyller gustav tjugofyra år och det är medeltidsveckan, så vi tar två flugor, eller tre för den delen, träffar ju kottarna också, i en smäll!

idag kommer även madde och mickis hem från cypern och de har varit otroligt saknade! idag är det träning, men jag tror inte att de hinner vara med. det har märkts att ni varit borta tjejer!

i lördags var jag och fanny ut på BS. jag vet inte om det var min sista utgång i köping den här sommaren. förmodligen inte om folk har sitt att säga till om, men när jag traskade hem till eric den natten kunde jag inte hindra min nostalgi över alla partynätter i köping och allt som hänt på köpings vägar under småtimmarna. jag var tvungen att göra ett sista, eget, spektakel helt enkelt.

det ösregnade när jag kom in på gatan eric bor, så precis innan jag passerade venedig, som också ligger på scheelegatan, drog jag av mig fannys hallonrosa linne och gick topless den sista biten. jag hoppas verkligen nu i efterhand att ingen såg mig, men just då kändes det som att vara med i någon romantisk drama.

2010-08-04
 20:28:54

home is where your mom is

jag vet att jag och eric kommer att få en helt otrolig tid tillsammans i linköping och en del av mig vill bara åka dit nu och börja leva det livet, men jag vill nog bara få ur mig det här först, utifall att, eftersom att, när det väl är dags att ta farväl till dig så kommer du nog inte förstå vad jag säger.

idag kom min mamma förbi på jobbet, något hon brukar göra väldigt ofta, bara dyka upp sådär. när jag gick i gymnasiet bodde jag hemma, samtidigt som jag och min brorsa samåkte in till skolan med vår mamma, eftersom hon också jobbade som lärare där. med andra ord är jag ganska van med att träffa henne mer eller mindre varje dag och att inte göra det kommer att bli skrämmande annorlunda. 

jag kommer att sakna mina vänner något otroligt mycket, men under den tid jag inte träffar er, kommer jag förhoppningsvis att kunna omge bland andra människor, som på ett sätt kommer att påminna mig om er. jag kommer att ha er som mall och tänka att de antingen är någon är helt sjuk lik er i humor, eller någon som är tvärtemot er, men ni skulle gilla henne som fan! på ett eller annat sätt kommer ni att finnas med mig.

min mamma däremot, kan inte jämföras med någon annan. missförstå mig rätt, alla är unika, men jag kan slå vad om att det går att tekniskt bevisa att mammor är speciella. iallafall min mamma. det finns ingen som hon och jag kan helt ärligt säga att jag är osäker på hur jag ska klara mig utan henne.

jag kommer att sakna våra stunder i bilen, när jag ska kliva ur, men vi har alldeles för myckat att prata om och bara blir sittandes. jag kommer att sakna att kliva in på kompetenscenter där hon jobbar, och strunta i att jag är vuxen och bara ropa maaammaa! som om jag vore sju år. alla fotbollsmatcher vi åker på, även om det också handlar om att få lite tid tillsammans över 90 minuters korpspel och en grillad hamburgare. alla gånger vi går i klädesbutiker och hon hittar precis det som passar mig och jag det som hon tycker om. eller varför inte när vi, trots nästan trettioåtta års åldersskillnad kommer springandes med samma tunika i handen.



jag har många gånger hört uttrycket klippa navelsträngen, men faktum är att det gjordes strax efter 08:03, den sjunde januari 1988 och fortfarande är min mamma livsviktig för mig. det kommer hon alltid att vara. jag antar att jag skriver allt det här just för att jag är bra på att formulera orden så länge jag skriver ner dem. så nu vet du mamma.
2010-08-04
 11:55:56

free fallin´

jag älskade lägenheten! jag kommer nog inte bo så fint på ett bra tag efter att jag flyttat därifrån. stort, vitt, ek och silver. erics köksbord kommer att passa perfekt och en sänglösning är fixad redan - no charge! så nu kan vi lägga mer pengar på smådetaljer som kommer att göra vårt stora vardagsrum mer personligt.

något jag oroade mig för, var det faktum att vi skulle få en kokvrå. trångt, inte särskilt socialt, eftersom man bara kan vara en person åt gången i sådana och ett otroligt matosande, var vad jag tänkte. istället hade lägenheten en helt annan lösning. köket var inte en egen liten isoleringscell, utan satt ihop med vardagsrummet. en lång köksbänk i ena sidan av rummet bara, sjukt smart!

vi bor typ tre minuter från universitetet och det är nog ganska bra. jag ska vara på jobbet om fem minuter och jag har inte ens tagit på mig byxorna än. hm. deja-vuz på den kommentaren?

2010-08-03
 08:02:54

Colonia, here we come

En laptop unnade jag mig för min feta skatteåterbäring och en cykel, cresents världsmästarcykel, fick jag för två veckor sedan av min gammelmoster. det är väl i princip vad man behöver när man ska plugga i linköping. krisar det så har jag hört att man t.o.m. får sova i en gympasal, tillsammans med andra hemlösa den första tiden när man inte hittat en lägenhet.

- men det gäller intet oss längre, för idag drar vi till linköpngs colonia och hämtar nyckeln samt checkar in vår nya fräcsha lya. de hade en tvåa kvar att hyra ut och den är vår nu!

2010-08-01
 12:02:54

(sön)dagen efter, den 1:a augusti

jag skulle inte gå ut igår. jag skulle bara vara. jag skulle kolla lite på tv och bara känna: åh vad skönt att inte vara bakis imorgon.

så, efter förlusten mot fff, ställer jag bara, helt oskyligt, frågan om någon ska ut på westerqwarn. resten är väl, som man brukar säga, historia!





- är det så att man aldrig riktigt växer ifrån de där "pussbilderna"?



Mickis och jag lånade erics lägenhet och hade vår egen förfest på hans balkong. efter ett tag fick vi sällskap av madde och johannes som vänligt nog bidragit med kvällens transport. lite senare ändå dyker min bror, gustav upp också. det tog väl sisådär tre cigg, två shots, några cider och en pepino peach-drink för oss att övertala honom att kasta av sig sina svettiga träningskläder, ta en snabb dusch, låna lite kläder av eric och hänga med oss på qwarndagsparty

idag, förutom min notoriska wiskeyröst som har tendens att hålla i sig någon vecka, mår jag riktigt bra. dagens dilemma är att min mobil förmodligen följde med mitt bankomatkort och leg hem till micaela igår natt. detta innebär följande: jag kan inte ringa någon om samåkning till träningen i kolsva och jag kan heller inte ta bussen dit, eftersom de numera bara tar kort där. jag hade ju kunnat låna erics mobil om det inte varit så att den, samt hans plånbok följde med honom ner i sjön igår...

- tack för en toppenkväll!