2009-03-27
 09:14:30

SMS från J.B.


Det finns fyra viktiga händelser i livet. Du föds. Första borr. Första krök. Och Jimmy flyttar :)







- Jag tror det vankas avskedslir på Unkan!
2009-03-25
 19:57:20

Det var en gång...

... för ganska exakt arton år sedan, som Camilla Berglund föddes. Ungefär fem månader senare flyttade jag till västra Skevi och blev hennes granne. Jag har alltså känt henne i arton år och hon har känt mig i princip hela sitt liv.

Kalaset höll till ute i Skedvi och jag har ätit våfflor (Millan fyller ju liksom på våffeldagen, klassiskt val) och massor av glass. Jag har träffat Niklas och hans bonusbarn som han har hur bra hand om somhelst och jag blev, för första gången på väldigt länge, otroligt nostalgisk över att få komma hem till landet igen. 

Någon som också fyllde arton år, för tre år sedan nu på lördag, är Hanna. Nu fyller hon tjoguett och det ska firas som om det vore tjugo!
2009-03-24
 16:54:49

Att pussla ihop ett liv

Fem minuter är vad jag kommer att ha suttit vid den här datorn när jag är klar med det här inlägget. Det är väl ungefär vad jag har att andas, innan man ska stressa vidare med nästa dagliga aktivitet. Camillafyller 18 år imorgon och jaghar inte köpt henne något än. Min mamma ska komma och hämta mig så att jag hinner det innan allt stänger. Jag är oherhört bortskämd och jag undrar om jag någonsin kommer att bli vuxenpå rikigt?!
2009-03-23
 18:13:34

Return to sender

Jag kan inte skriva något här, som gör er rättvisa. Jag kan inte heller göra något åt den tjocka, tryckande dimman som hemskheten fört med sig. Jag antar att jag försöker få min hemska huvudvärk att lätta lite, men även det förgäves. Ni är högt älskade, något som den enorma sorgen som omger oss bekräftar. Er skatt kommer heller aldrig att glömmas bort.
2009-03-13
 20:31:39

Taco så mycket

Wille sover och tacobuffén är barskrapad. Nu sitter vi med bullarna jag snodde med mig från jobbet framför Så ska det låta och jäser.

Jag slutade klockan 17.00 idag och 17.19 gick tåget till Arboga. 17.04 springer jag nerför trapporna och ut ur min port. Jag ringer min bror och hör om han vet någon som kan skjutsa mig. Han säger att jag ska fortsätta springa och att han ska komma efter mig med cykeln och skjutsa mig sista biten.

17.19 rullar tåget iväg. 17.19 är jag 20 meter från tågstationen. 17.31 kommer min bror in på stationen med andan i halsen. Han hittade inte cykelnycklarna. 17.57 gick nästa tåg och Gustav höll mig sällskap en stund innan han cyklade tillbaka.

Den här gången betämde jag mig för att absolut inte betala någon biljett på tåget. Jag smög in på tåget, kastade min ner i ett säte och slängde fort upp det nyase numret av Kupé framför näsan. Maja - SJ 1-1.

Träningsmatch imorgon och jag har aldrig haft värre träningsvärk, bra kombo?

2009-03-13
 11:08:56

Mardrömmar gör mig sju år igen

I tisdags natt sov JM hos mig efter min träning. alltid när någon sover hos mig sover jag som bäst, jag blir tryggare. Jag har nog aldrig sovit så såligt som jag gjorde den natten.

Allt börjar med att jag vaknar med ett ryck efter en av de värsta mardrömmar jag haft på väldigt länge. Jag tänker inte gå in på detaljer, för drömmar går över lag inte att förklara ändå. I vilket fall som helst vaknar jag innan en stor mörk man med galna ögon ska sätta tänderna i mig (japp, kannibaler var temat på min mardröm) och mitt hjärta slog värre än muhamad ali när han var i sitt esse.

När man var liten sprang man ju alltid in till sina föräldrar när man drömt en mardröm och som tur var hade jag JM på andra sidan om mig som jag kunde väcka utan svårigheter. Hon sov nämligen väldigt lätt hon också. Det var något som inte stämde riktigt. Vi kurade iallafall ihop oss igen och lyckades att somna om.

På morgonen när jag sedan skulle, som vanligt, springa till jobbet, kände jag att dörren var olåst. Självklart drömmer man väl om kallblodiga kannibaler då! Det hade ju lika gärna kunnat spatsera in något liknande i mitt sovrum!

På onsdagen var jag helt slutkörd efter ett stenhårt Sturepass och kom inte hem förrän vid tolv på natten. (Fanny tog med mig på Unnaronsdag hos Anna med mat och fotboll) Jag borde ju stupat rätt i säng, men icke. Efter att ha känt på låset sju gånger gav jag upp och tände i princiip varenda lampa i hela lägenheten, satte på tv:n och låg där tills jag vaknade vid fem på morgonen och vågade gå och lägga mig i mitt eget rum.

Igår var det samma sak. Efter ett snabbt och spännande samtal med Fancy var jag riktigt upplivad. Tills jag kom på att det var sent och jag behövde sova. Släcka. Troligt. Jag förberedde mig på ännu en natt på en hård och obekväm soffa. 

Då, som ett brev på posten skickade JM ett meddelande och frågade hur det var med mig och jag sa som det var - Jag var rädd! En stund senare ringer hon och säger: Packa dina grejer och gör dig iordning, Jonas kommer och hämtar dig. Hux-flux var det Jonas som fick sova på soffan och jag fick återigen sova brevid JM i deras dubbelsäng.

Det är skönt att ha vänner som tar hand om, tack så mycket!

Ikväll ska vi fira Erkkan i efterskott och jag har längtat efter mina favoritkottar!
2009-03-10
 17:57:47

Telefonterror

0704435114 - VARSÅGODA, RING EN SIGNAL, LÄGG PÅ, SVARA INTE NÄR NUMRET RINGER TILLBAKA, UPPREPA SJUTTONTUSEN GÅNGER!!!

Vad är det frågan om? Hur ute är inte hela den här busringningsgrejen?! Försökte spåra numret, men det gick inte. Så har ni inget för er i veckan, slå, just det, en signal till numret ovan och lägg sedan på.

Ikväll är det fotbollsträning och det ska bli skönt att springa bort lite agg. Vi har träningsmatch i helgen igen och jag hoppas att det kommer att gå lika bra den här gången.

Nu ska jag bli bjuden på falukorv och makaroner!

2009-03-09
 22:39:14

Cleaning out all of J´s closets

Den första april försvinner min granne till en annan del av Köping. Alltså, han ska inte flytta in hos Linda, Micke och Tobbe, utan han lämnar bara Nyggan för en ny lägenhet i stan. Idag har jag och Kenneth hjälpt honom att packa ihop sina grejer och det känns riktigt vemodigt att man inte kommer att sitta i Kimpas kök och härja över några parti bluffpoker eller gurka.

Efter att ha hjälpt Fanny att fixa i hennes lägenhet har även jag börjat vilja fixa lite i min egen. Jag ska köpa en rund säng och en rosa liten dator till att börja med iallafall!
2009-03-07
 23:10:30

Blombojkott

Jag och Fancy sket i melodifestivalens Andra chans och knallade över till Millan och hennes Mischa för att titta på film. De hade hyrt två filmer, en skräckis och en romantisk komedi. Jag hade redan sett Fool´s gold, så vi bestämde oss för att titta på den läskiga först.

Just nu hade jag gärna tittat på vilken romantisk komedi somhelst, flera tusen gånger om, bara för att fått slippa bevittna det hemska som nyss utspelade sig på Camillas 42 tums platt-tv. Filmen handlade om ett gäng ungdomar som i vanlig ordning blev uppkäkade av vad som ser ut som en gigantisk marijuanaplanta. Inga växter i min lägenhet from now on! (Ruins är titeln på denna djävulskt läskiga ogrästhriller)

Första utgången igår efter en helt nykter februarimånad och helt ärligt blir det nog en relativt fortsatt nykterhetsperiod för min del. Helt plötsligt har man insett att det var ganska okej att slippa må skit på morgonen och ångra de där sakerna som lät så bra kvällen/natten innan. Sista helgen i mars blir det däremot ett riktigt hunderdunderparty. Världens bästa kåmpis fyller 21 år och vi åker upp och firar henne ordentligt! Hanna och Tobbe är klara i sin nya lägenhet och det ska bli kul att se hur snyggt de fått det.

Jag har fått en ny inneboende. Min bror har börjat flytta in sina grejer hos mig och snart f¨år vi se hur lång tid det tar innan syskonen Nordmark tar kål på varandra. Fast, borde vi göra det, egentligen?

Jag menar, fram till bara några år tillbaka har ju jag och min bror levt under samma tak i hela våra liv. I och för sig så behövde vi inte bestämma vem som skulle städa eller diska då. Vi var nämligen befriade från sådana sysslor under vår uppväxt, bortskämda som vi var och med tanke på att det är något som vi är relativt dåliga på båda två, så kanske det blir en hel del gräl iallafall.

Nu ska jag joina soffpotatisarna framför den romantiska komedin jag redan sett och fr.o.m nu ska jag försöka att komma ihåg att jag är alldeles för lättskrämd för att titta på skräckfilmer!

Just det: Vi spelade ännu en träningsmatch igår och vi var helt överlägsna! Jag vet inte om det var på grund av Fannys och min peppdans innan matchen, men lite spooky var det fan att vi båda spelade som gudar!
2009-03-02
 15:11:47

VÄLKOMMEN MADELEINE

www.madeleinehstrom.blogg.se

2009-03-02
 14:29:08

Spetstrosor och mysbyxor?

Jag gick och tänkte på den där kvinnan som köpte fina underkläder och sparade dem till ett tillräckligt speciellt tillfälle. Hon hann dö innan hon fick ta på sig dem! Nu vet inte jag hur gammal hon var när hon köpte sina underkläder, men hände det verkligen ingenting som kunde klassas som speciellt på den tiden hon hade kvar att leva?!

Anledningen till att jag kom att tänka på den där berättelsen är för att jag känner igen mig litegrann. På dagis åt man alltid fruktsalladen först, eftersom det var äckligare än glassen och hela tiden så väljer man att göra de tråkiga sakerna först, innan man kan njuta av de roliga. Samma sak gäller mig och min troslåda. Jag tar först på mig de fula, gamla trosorna, för att spara de fina. Varför gör man så egentligen?

Snygga underkläder är en vardagslyx som alla borde unna sig, tro mig, et är mycket roligare att dra ner brallorna när du har ett par illrosa spetstrosor under dem!


Nu ska jag gå in och överraska min mamma. Jag har setat på hennes jobb i snart en halvtimme, utan hennes vetskap och nu ska jag och mina trosor göra hennes dag lite roligare.  

2009-03-02
 10:36:15

Mawndawg

Idag ringde det inte i min mobiltelefon - ergo - no job for me! Det är inte lika skönt att vara ledig längre, eftersom man vet att man inte får några pengar då. Man skulle ha de där extra 50 000 i månaden, så man slapp oroa sig för att gå hungrig.
Nej, jag kan inte vara deppig, det går bara inte! Det är mars, det är vår! Eller iallafall rent tekniskt sätt och snart blir det varmare. Sen lyssnar jag, för typ fjortontriljonte gången, på Forever, en av mina absoluta favoritlåtar i hela världen. Jag ska vara så snäll att jag t.o.m. ska bjuda min strulige bror på lunch.

Han flyttar in hos mig i veckan och jag tror att det kommer att kunna funka. Hoppas jag.

2009-03-01
 18:45:25

Back at Bbl

Det har börjat bli lite av en tradition att komma upp och hälsa på Fancy på bärsingen för att sedan försöka hinna hem i tid till Beck. Idag visas Den japanska Shungamålningen, en av de sista Beckfilmerna jag faktiskt inte sett än. Jag har styrt med BJ till Fanny och mig och utan att avslöja för mycket så köpte jag lite annat också!

En hel månad har gått nu och lika vit som snön legat på backen har jag och Fancy hållt oss fyra helger i rad nu! Vi planerar att fira det och en massa annat  kommande helg!

I lördags spelade jag min första match med MBK. Det var bara en träningsmatch, men det var riktigt kul och kändes förjävla bra! I Munktorp finns det riktigt bra tjejer med mycket fotboll och det känns som att vi är ett rikigt jämnt lag. Det är ett helt annat tempo och det blir spel på riktigt. Jag fick göra mål också, som var något av den klassiska pricken över i:et!

Hanna är T-fri (nytt påhitt som betyder att Tobbe, hennes pojkvän, är iväg och jobbar) i två veckor och snart kommer hon hem till Köping! Jag saknar Hanna när det är jobbigt hemma, men jag saknar henne när det är roligt också, för då vill man ju att hon ska vara där.
P.S. No offense, Tobbe, jag gillar dig också!

Nu ska jag njuta av att sitta vid internet, en lyx jag numera inte kan unna mig längre.