2011-02-28
 22:17:19

dream-cure

om världen sett ut som jag vill så skulle en dagskur av daimglass, blåbär/hallonté, lösgodis en bra chicklit och sex and the city bota vilken förkylning som helst.

eric har försett mig med samtliga ingredienser från mitt recept. han har tom kryddat med ipren och strepsils halstabletter, men än så länge ligger jag fortfarande utslagen i sängen. en säng som jag kommer att få sova själv i tills jag blir frisk. eric får besök i helgen och han hoppas genom att sova på luftmadrass ut i vardagsrummet klara sig undan mina smitto-ångor.


2011-02-27
 21:34:40

a golden weekend

även om mitt långhelg i hemtrakterna var effektiv så hann jag med att njuta av vistelsen också. något jag alltid längtar efter sedan jag flyttade till linköping, fick ett badrum med endast duschkabin och ett ex antal kronor per kubikliter att betala, är badkaret som står kvar hemma på nygård! två lååånga skumbad har avnjutits och det var verkligen guld värt. torsdagskvällen spenderade jag på JMs soffa och jag serverades té som glömdes bort i allt skvallrande. morgonen därpå drog JM till sitt jobb på nyckelbergskolan dagen till ära iförd clownutstyrsel från topp till tå. tydligen skulle dagen innan sportlovet förgyllas med en maskeraddag. 

jag bjöd min mamma på en snabb, hemlagad, lunch och sedan skjutsade hon ut mig till arboga, therese, hennes två små guldgossar. tacos avnjöts och efter att erkkan och hennes jonas joinat framför fredagsfilmen wedding crashers så crashade jag på tessos soffa.

morgonstund har guld i mun
heter det bestämt och med två grabbar mellan nio månader och två och ett halvt var jag uppe halv åtta och påväg till tuna park med mamma klockan tio på fredagsförmiddagen. jag, som lovat mig själv att hålla på guldet, fönstershoppade mest och mamma verkade följa mitt alternativ, då vi lämnade gallerian fyndlösa.

lördagseftermiddagen hade familjemiddag på schemat och hela familjen nordmark/jansson uppdaterade läget runt en ugnstekt fläskfilé. vi fick bla höra om gustavs planer på att gräva guld, inte i usa, men i norge. han och några killkompisar är förmodligen framme där nu, då de köping för oslo runt klockan tre eftermiddags. senare på kvällen kom fancy, en av mina golden girls, som jag förövrigt inte träffat på tre månader, på besök. varma hallon och melodifestivalen turned into prat, prat, skratt, prat, glass och varma hallon, prat, skratt och prat! runt ett däckade jag, denna gång på min egen soffa, efter att nästan ha slukat boken elsas mode, som min mamma köpt åt mig på bokrean.

idag, tack vare min mamma, med ett hjärta av guld, slapp jag ta tåget hem och istället skjutasde hon mig och vi tog ett varv på IKANO och avnjöt min välkomstlunch eric serverade, köttbullar och spaghetti innan hon styrde bilen hemåt igen. på vägen ner fick jag en liten plastpåse av min mamma. den innehöll ett berlockarmband i guld och en vigselring från hennes gammelfarfar, som gått i arv och blivit omgjord till en vacker konfirmationsring till min mormor. jag är alldeles förälskad i ringen, guld med en ceriserosa sten och den satte verkligen dit pricken över i:et på min annars helt fantastiskt guldkantade helg.
2011-02-21
 23:06:37

"hav, storm, regnbåge, regnbåge"

- jag döööör!

sådär löd alltså "regndansmantra" på den afrikanska dansen. jag och elin skrattade så vi tjöt när vi såg oss själva i spegeln eller på varandra och hur sjukt störda vi såg ut när vi hoppade omkring på golvet. de flesta inne i campushallens c-hall var riktigt hyfsade och när blev tillåtna att dricka vatten (på riktigt) så passade vi på att ta till flykten. det fick bli tre kilometer på bandet och lite styrkeövningar a lá sofies mode istället.

visserligen var inte afro power dance något för mig, men jag hade roligt och jag mår betydligt bättre nu än vad jag gjorde för några timmar sedan! efter cirka fyra och en halv timmes sömn inatt är jag för tillfället så trött att jag ser i kors, men jag håller ut tills eric kommer tillbaka från fotbollsträningen. har suttit och skrivit på vår grupprapport om språklig kunskap och jag är för tillfället så jävla trött uttryck som episteme, techne och fronesis!



2011-02-21
 16:17:57

I bless the rains down in africa

om helgen och måndagsmorgonens första timmar var helt perfekta, så har resten av dagen hittills varit dess totala motsats! just nu känner jag mig irriterad, stressad och lite smått hjälplös. jag och elin ska snart iväg på afro power dance och jag hoppas att det piggar upp mig!

2011-02-21
 00:50:41

haren och sköldpaddan

vår match som skulle ha spelats halv tio ikväll blv inställd och istället hade jag (o)turen att hinna hjälpa eric med tvätten istället. sista torklasset hämtas upp nu och det känns ändå sjukt värt att få lägga sig i en renbäddad säng för att vakna till en full gagarob att välja och vraka ifrån!

tidigare idag åkte vi ut till netonnet. jag "unnade" mig fem nya matlådor för nittionio kronor och då var jag egentligen alldeles för generös mot mig själv med tanke på mitt ekande bankkonto. eric däremot, unnade sig en ny skärm till sin dator. jag fattar inte hur han alltid lyckas ha så mycket mer pengar än mig i månandens slut, eller att han kan ha så mycket pengar strax innan den tjugofemte överhuvudtaget?! nästa månad ska jag fan försöka hålla jämna steg men honom så att jag kan unna mig nåt ordentligt i slutet av månaden. en liten nackdel med detta är väl att mina steg liknar en speedad hares, medan erics pengalunk påminner mer om en nöjd liten sköldpadda.


2011-02-19
 23:40:03

lördagslycka

idag var en sån dag som bara blev helt perfekt! lång sovmorgon, följt av en svettig mil på löpbandet med elin. eric spelade innebandymatch i campushallen samtidigt och vi tog sällskap tillbaka hem efteråt. på studievägen 5 kirrade eric käk och jag tog hand om det disk everest som rest sig högt i vår lilla diskho och efter lite soffhäng bestämde vi oss för att fortsätta lördagskvällen med filmen 127 timmar på bio. jag grät mer än en liten skvätt och nu är vi hemma i soffan igen. underbar lördag! 

imorgon är det söndag och slåmopisterna lirar sin tredje match och jag hoppas på ännu en trepoängare!
2011-02-18
 18:33:51

utpumpad

jag hade bestämt mig för att göra denna fredag till en effektiv sådan. träna, diska, städa och boka en tvättid. det är möjligt att jag hade gjort allt detta om jag tagit dem i omvänd ordning. istället började jag, tillsammans med fia och elin, men ett pass bodypump och jag är hlet slut i kroppen! det blir en kväll i soffan känner jag.

igår käkade vi tacos hemma hos en klasskompis, johan. vi har ett stort gäng och inte nog med att maten blev sjukt billigt (alltid bra för studentplånisar) så var det sjukt trevligt! efter tacofrosseriet tittade vi på de två sista avsnitten av tusenbröder, säsong två. efter två säsonger av hoffa (ola rapace) och hans ångestladdade liv är det dags att avsluta med långfilmen nästa vecka. 
2011-02-16
 21:34:15

winning streak

idag känns det som att några, ganska så viktiga studentbitar, föll på plats! vi hade information om inriktningar inför kommande år och jag har bestämt mig för hur jag ska lägga upp min utbildning. nu, under vårt första läsår, läser vi bara pedagogik och jag, lågstadiemaja, läser precis samma saker och skriver samma tentor som gymnasiekonrad.

nästa år är det dags för inriktning och jag kommer att läsa sextio poäng svenska. detta kommer jag att följa upp med ännu ett år där jag läser mina två breddningar, grundläggande förkunskaper och idrott. efter detta har jag ett examensarbete att arbete med under en termin och sen är det över. en termin av sju har gått och jag tror att de tre år som följer kommer att gå fort, fort, fort


 

min andra tenta och de sista femton poäng för höstterminen fick jag hämta ut idag. två VG har det blivt jag är sjukt nöjd med min första termin som lärarstudent! någonting säger mig att det kommer att bli lite tuffare snart, så jag passar på att njuta av mina framgångar bäst jag kan!

2011-02-16
 00:27:02

kärlekens tunga

jag har aldrig fattat hur häftigt det verkligen är när två människor hör samman, hur det är att känna samma saker som någon annan. att kunna dela allt och komma varann ännu nämre efter ett hinder som man gemensamt tar sig över. jag älskar dig, fortfarande så mycket att det gör ont ibland!


2011-02-14
 14:27:57

Valentine´s day

   

2011-02-13
 12:56:23

this one´s on me!

eric bjuckade på mc donald´s på sängen, så jag bjuder er alla på anledningen varför!

2011-02-12
 00:46:23

fredagsfrossa

eftersom vår första delrapport var klar redan igår, så kunde jag med gott samvete sova bort vinet och dansandet som gårdagen bjöd på. hemma hos lina blev det massa tjejsnack (fräscha skandaler, familjeplaner och med fem lärarstudenter blev det svårt att undgå lite skoltrashtalk. huruvida det handlade om jobbiga läxor eller stygga klasskamrater låter jag vara osagt...) snacks och spel. klockan snurrade på bra och vid tolv vinglade vi ut i slasknatten och in på platå. efter några timmars dansande tackade alla för sig och elin, emma-lisa och jag raggade upp en svart-taxi som tog oss hem för en ynka hundring!

klockan tre idag tog sofia och jag bussen ut till tornby och köpcentret IKANO. vi lunchade billigt på IKEA, alla hjärtans dag-shoppade lite och passade delta i vero modas tävling, som gick ut på att fota sig själv i en outfit man satt ihop. slutligen gjorde vi det som studenter alltid gör när de är ute i tornby: budgethandla mat på WILLYS.

sofia väntade besök av sina föräldrar och jag av JM till kvällen, så vid sextiden tog vi bussen hem igen. när jag steg av den igen vid min hållplats solhaga, var jag dock osäker på om jag skulle hinna hem innan mina vantlösa händer, som krampade sig fast om mina kassar, skulle förfrysa och trilla av. för två dagar sedan vågade jag nästan hoppas på vår - all snö var pust väck, solen sken och t.o.m. fåglarna kvittrade på som om någon hotade dem med kniv. nu, två dagar senare är allt kritvit och svinkallt - igen! JM, som frös så hon skakade när hon hoppade in i bilen, slutade aldrig frysa och ligger sedan någon timme nerbäddad i vår säng med feberfrossa.

2011-02-10
 19:51:59

screw detox, i wanna dance!

ikväll firar vi att en fjärdedel av kursen läraren och kunskapen, naturvetenskapsområdet, är avklarad och shakar lite ass på platå! jag unnade mig en ny blåsa kvällen till ära.

2011-02-10
 00:33:29

mixseger!

idag slog slåmopisterna ballroom blitz med 4-1! så jävla roligt att spela när det flyter på bra och nu är jag mer än lovligt taggad till spel i AC studenterna!

sovmorgon i all oändlighet imorgon (eller ja nästintill iallafall, vår handledning börjar tjugo i tre) och både den och vinsten ska jag fira med glass, varma hallon, eric och sveriges mästerkock på tv4 play.

2011-02-08
 19:37:11

tuggar taggtråd

om ganska exakt tre timmar är det matchstart och jag med mina slåmopister ska spöa skiten ur stainless steal! jag är übertaggad och håller mig som så genom att följa emma-lisa, elin, johan och fabian när de krigar på BUZZ. fabian är förövrigt kvällens joker i vårt fotbollslag, då oscar har hosta och står över matchen ikväll - välkommen!

2011-02-07
 22:54:55

cougars in proper skin

jag har alltid tyckt om att handla, vare sig det är i en matbutik, eller en galleria. kvantitet före kvalité och i vissa fall spelar det mig ingen roll. jag köper hellre tre plagg på gina, hm eller bik bok än ett på MQ t.ex. men jag har kommit underfund med att det är värt att köpa skor i bra kvalité, äkta skinn, läder o.s.v. därför unnade jag mig idag mitt andra par ordentliga damfotbollsskor i skinn på tretton år. jag kommer ihåg ett par nikeskor med lila märken som jag fick av mamma ett år, annars har jag kört med juniorskor. mina nya pumadojor kostade, men de var nyinkomna för dagen och förmodligen hade inte kassörskan koll på priset ännu, så jag fick en rabatt på trehundra pix! förhoppningsvis får jag peta in några kassar med dem imorgon på vår första match i mixturneringen!

här är pumorna! 

2011-02-07
 18:25:20

my tv/my bff?!

2011-02-07
 18:17:32

min galne granne

från vårt fönster ser vi in i lägenheten högst upp i huset mittemot vår. där bor en kille och han spenderar minst nittio procent vid sitt fönster mitt emot vårt. han har nämligen sin dator där och varenda gång jag tittar dit så sitter han där vid den där jävla dumburken. på morgonen när jag äter frukost framför tv:n, nu, när jag slötittar lite på tv medan jag pratar i telefon, kollar facebook och bloggar - ja, t.o.m. klockan tre på morgonen när eric väcker mig för att jag somnat framför tv:n!

- herregud! helt plötsligt känns det som om hela min poäng just gick förlorad...
2011-02-07
 08:58:53

saved by the bell

mitt i ruschen kommer ett sms från en kompis som varit på valinformationen timmen innan mig som löd: Gå inte på informationen. Slöseri med tid. Tar med en broschyr till dig. Kram. kort och koncist, det gillar vi tessan! hon köpte mig en hel timme till, då min nästa föreläsning börjar. nu hinner jag ju både borsta tänderna och sminka mig, tackar!

jag tror att jag ska vara så snäll att jag gör iordning frukost till eric också, han börjar klockan tio han med.
2011-02-07
 08:40:05

105,9

frukost tillsammans med the voicegänget och deras gäst, rymdfararen krister fuglesang. jag såg en film för några månader sen, med bill skarsgård, som heter i rymden finns inga känslor och jag tror det liggedr något i det, för det här var då en av de mest tråkiga män jag stött på - change the channel please!

idag är det information om våra framtida val i utbildningen. vilka ämnen, inriktningar och breddningar vi ska ägna oss åt de kommande åren. jag är inte helt säker ännu, men har en preliminär plan: svenska - grundläggande förkunskaper - idrott. vi har hittills haft ett ganska lungt år och tydligen ska det fortsätta i den här takten, men det ska tydligen bli riktigt tuffare nästa år redan. bäst att njuta så länge det går!

dags att slänga på sig lite anskite inann jag slänger mig på erics cykel för att möta upp sofia och elin. det tog inte speciellt långt tid för mina vänner härnere att inse att jag inte är den bästa att passa tider...
2011-02-06
 21:13:54

let´s try again

jag har känt ett tag att jag vill börja blogga igen, men har inte kommit mig för. på min födelsedag den sjunde januari fick jag en digitalkamera och nu har jag äntligen fått tummen ur, så jag lovar er både inlägg och bilder hädanefter!

jag har hittills hunnit avverka ännu en kurs och väntar på besked om betyg i TVÄS 1 som handlat om de fyra kommunikationsmedlem, muntlig, skriftlig, kroppen och rummets och visuell.

något jag tagit tag i på riktigt är träningen. jag och en kompis, elin från halmstad, har blivit riktiga marathongeeks! under fyra veckors tid har vi sprungit mellan 2 och fyra mil i veckan och mitt mål, att springa under femtio minuter innan sommaren, slog jag för några dagar sen då klockan stannade på fyrtioåtta minuter! jag känner mig stark och det var längesen jag var i den här fysiska formen. precis som för två år sedan när jag och fanny festat alldeles för mycket, tog jag och några vänner ett beslut om vit månad i februari och härnere, där alkohol kan konsumeras 24/7 känns det ganska skönt att ha en kort period av detox.

jag har saknat fotbollen sjukt mycket och nu är det dags att göra något åt det! vi har anmält oss till campushallens turneringsspel för mixade lag, mest på skoj, men jag ska även ta mig i kragen och våga upp till campushallen när fotbollslaget AC studenternas damlag har träning.

jag älskar livet i linköping! jag har skaffat mig en ny, egen liten familj härnere och jag är så glad att vi flyttade hit. jag önskar såklart att jag kunde dela allt detta med mina vänner hemifrån, men samtidigt så är det häftigt hur vi alla lever olika liv på olika platser och det gör allting så mycket roligare när vi ses eller bara pratar i telefonen. hanna i götet, fancy i sälen, madde och JM hemma som ständigt uppdaterar mig om det hetaste skvallret om the locals och den trygga vardagen som jag saknar så ibland. i sommar har vi massor av tid att umgås och jag kommer verkligen att njuta av den tiden vi får tillsammans! allting går så fort härnere och snart har ett av mina tre och ett halvt år slutförts. sjuk tanke att jag kommer att vara legitimerad lärare när jag är klar här!