2010-11-24
 23:42:00

22 minuter kvar, sen kan jag...

  • fylla på min mobiltelefon
  • köpa mat
  • köpa TOAPAPPER
  • handla julklappar
  • köpa en present till min mamma
  • unna mig lite fest
  • lägga till ytterligare några tusen på min kommande studieskuld

- hatkärlek till csn.

2010-11-18
 18:32:30

långhelg

ytterligare 2,5 högskolepoäng rasslade in idag, jag har tagit helg och fått spontanbesök av JM - life is good!

2010-11-17
 16:19:27

gammal kärlek rostar aldrig

året var 1999, jag var elva år och fick låna hem en bok av min granne med titeln harry potter och de vises sten. när jag väl börjat läsa om pojken med det där coola blixtärret i pannan var jag fast. bok efter bok slukades och harry potter kom att betyda så mycket mer än en skönlitterär figur för mig. vi var lika gamla när jag läste J.K. R´s första två böcker om honom och jag önskade mer än allt annat att, som också hade stort burrigt hår var hermione, en av harrys bästa vänner som också besatt magiska krafter och fick gå på hogwarts skola för trolldom och häxkrafter. jag har under årens lopp läst alla sju böcker flera gånger om och sett alla filmer på bio. sex böcker av sju har dramatiserats och den första delen av två filmer från den sjunde boken har världspremiär idag. bio är bäst på kvällen, så självklart kommer jag att se den halv tio ikväll

2010-11-13
 15:22:52

Väldigt Glad

jag hade väntat på resultatet från min hemtenta i evigheter och igår var hoppet nästan förlorat när jag såg en tom brevlåda. vår tutor bad oss skriva vår adress på varsitt stort kuvert innan tentan, så att han kunde skicka hem dem till oss på posten. aldrig har jag så ivrigt låst upp vår lucka till postfacket under de två veckor som gått sedan dess, utan att finna kuvertet med min egen handstil på. igår var jag dock lite för ivrig till postlådan, men att posten inte hunnit komma än var inget jag tänkte på förrän vid tiotiden på kvällen.

jovisst hade posten kommit. ett stort kuvert - till eric. ett till stort kuvert TILL MIG - från pensionsfonden. jag var redo att bryta ihop när jag såg det stora vita kuvertet, som jag själv adresserat med min lila tuschpenna -TENTAN!

eric fick öppna kuvertet medan jag stod och hyperventilerade och kunde tillslut konstatera att jag blivit väl godkänd.

allt slit lönade sig tillslut och tack sofia och emmy, jag hade fan inte orkat med de där jävla frågorna om inte ni suttit och känt likadant ibland! grattis till er också såklart!
2010-11-10
 22:46:19

no(rest)vembre

jahaja, då var hela november utstakad. den gångna helgen spenderades hemma i köping och denna kommer madde på besök därifrån. helgen därpå åker jag hem igen för att säga hejdå till fancy som snart drar till sälens lindvallen och novembers sista helg kommer att bjuda på besök från arboga. erkkan och jonas samt tesso och hennes småkottar wille och phille ska trycka in sig i vår tvåa på studievägen!

2010-11-10
 16:49:40

instead of walk of shame

sen jag flyttade hit till linköping och började plugga, har jag ju självklart träffat en massa nya människor. något som jag ständigt blir påmind om är hur det var när jag levde ensam, innan jag träffade eric och sådär precis i början. ni vet, tolkning av sms, som man förgäves väntar på, beslutsångest kring outfiten inför en filmkväll, fyllehångel på krogen, eller varför inte de klassiska walks of shame man traskat.

jag minns mina singeldagar med mestadels glädje och galenskap, men även ensamhet, tårar och ångest. fast någonstans så tror jag att en människa behöver ha haft sin period av singelliv och allt vad det innebär, för att kunna se hur underbart det är att sedan kunna bli kär på riktigt och bara känna att man aldrig är riktigt ensam om något. utan en skamsen solopromenad hemåt dagen efter, så hade jag kanske inte gått en eftermiddagspromenad i linköpingssnön tillsammans med den person som jag alltid vill vara med.






 

 








 

2010-11-10
 08:00:19

hånad redan klockan 07. 45

ska snart iväg och träffa min grupp för att öva på en teaterpjäs som vi ska spela upp för klassen imorgon. såhär pass tidigt på morgonen behöver jag en bra stund i soffan innan jag börjar funka ordentligt.

på femman är det vakna med the voice och tillsammans med lite facebookande hängde jag med Paul, Jakob och Josefin. dagens rap-attack, där en radiohit görs om till ett jippo om något eller någon (bl.a om blondinbella och ) idag sjöng de om folk som inte kunde göra någonting utan att sitta på facebook och det var inte utan att man kände sig lite träffad. visserligen är jag ingen notorisk statusuppdaterare och jag hör jakob lite när han rappar om folk som måste tala om när de ska äta, kissa, sova, titta på tv o.s.v.

idag är det en vecka kvar till sverigepremiären av HP7 och sussie, oscar, eric och jag kommer att vara på plats klockan 21.00!
2010-11-09
 23:13:53

white sensation

från vårt fönster ser eric och jag alla människor som kommer och går på campusområdet och det är ganska mysigt att stå i fönstret och kika. just nu ser jag, precis som jag gjort sen imorse, snön som öser ner. utan vinterdäck på cykeln var det inte helt lätt att ta sig fram till skolan idag och jag var nära att kollidera med två killar som jag mötte påväg till campushallen.

campushallen är stället jag försöker hålla mig i någorlunda form nu när jag inte har fotbollen längre. sofia, emmy och jag tränar tillsammans och helt plötsligt har jag börjat tycka att det är riktigt roligt med gruppträningar. core, bodyjam och spinning har vi kört mest och det är en perfekt kombo enligt mig. coren är sjukt intensiv, men tränar verkligen mage och rygg ordentligt. på bodyjam dansar vi. jag har lika bra koordinationsförmåga som min mamma, men det är så jävla roligt och adrenalinet pumpar så hårt att man inte bryr sig att det ser fånigt ut. sen har vi spinning. kondition, armar, ben och rumpa, tränas rejält. man svettas som en gris över hela kroppen - sjukt jobbigt, men känns förbannat jävla bra efteråt!

2010-11-03
 23:20:24

en helg i kopinga

introduktionsveckan i TVÄS 1:an avslutas med en färd hem till köping. jag ska umgås med människor jag inte träffat på väääldigt länge och gå på kolsva if´s fotbollsavslutning.

det blir tacobuffé på BS och maten serveras av någon märklig anledning inte förrän klockan nio på kvällen. ryktet säger att det är för att gynna kvällens resturang, mer känt som ett av köpings krogväsen. att börja äta först vid nio och sedan börja dra igång kvällens program kommer att öka chansen för försälning av alkhol i baren, samt att gästerna inte orkar dra vidare, utan stannar kvar på BS och utnyttjar deras happy hour till max. smart drag där...

på söndag ska jag faktiskt träna fotboll igen för första gången på några månader. träffade en asskön tjej under tentaveckan och det visade sig att hon spelat fotboll, lagt det på hyllan i ungefär två år och bestämt sig för att börja igen. hon pratade med sin tränare och även jag var varmt välkommen, är sjukt taggad! 
2010-11-03
 13:14:44

idag ska jag hålla ett rosa tal

jag anmälde mig till en kurs som heter våga tala när jag började här på universitetet och varje onsdag träffas vi en grupp människor och övar oss på att hålla muntliga föredrag. det är en väldigt bra sak att öva sig på och jag tror att det kan vara ganska roligt att tala inför människor om man är riktigt bra på det.

jag har spelat teater i många år och vikarierat som lärare innan jag valde att utbilda mig just till det. så visst är jag van att stå inför en grupp och tala, men jag är aldrig riktigt mig själv då. både på teaternscenen och i klassrummet så spelar man faktiskt en roll, något som gör det mycket lättare för mig att vara i blickfånget av flera människor samtidigt. det är en annan sak att bli granskad för den man är och det man själv leverar. det är något jag jobbar med nu och jag hoppas att jag kommer att utvecklas under hösten.

mitt tal jag håller idag, skulle egentligen varit förra veckan eftersom det fortfarande var rosa månad och samma vecka som rosa bandet-galan, men i min tentakoma glömde jag helt bort kursträffen och tar det idag istället. jag kommer att prata om min starka mamma och det värsta jag varit med om i hela mitt liv.  
2010-11-02
 15:40:43

En sextondel avklarad

i fredags lämnade jag in min hemtenta! en vecka av skrivkramp, ryggont och prestationsångest var över och vi bestämde oss för att fira det ordentligt! vi får inte svar om vi blivit godkända eller ej förrän om två veckor typ, men om så är fallet har jag klarat av en sextondel av min utbildning på lärarprogrammet.

förfest med stort F hölls hemma hos mig (colonia är lika eftertraktad förfestslokal som nyggan, med fördelen av att vara lite fräschare) och det som började med frågespel och singstar övergick snabbt i dans (på golvet, soffan, bordet - u name it!), hjulande, shotrace och en maximal ljudvolym. jag kände mig riktigt hemmastadd med andra ord!