2009-02-26
 16:52:23

När man måste prioritera

Idag, när jag släpade ner Tessos tunga resväska, för att släpa den upp till mamma på kompetenscenter, så mötte jag min granne utanför porten. Han såg lite medlidande ut och frågade hur jag mådde. Jag svarade att det var bara bra och tänkte trodde det var en klassisk hälsningsfras bara, men tydligen så ville gubben något mer. Han frågade om jag bodde ensam nu och jag svarade ja. Då kan du festa hur mycket du vill nu då? Jag blängde på honom och muttrade innan jag för andra gången försökte smita. Han slängde då snabbt ur sig att han inte hade något att klaga på och att han inte visste något om varför jag nu bodde ensam. Nej, med tanke på att jag inte känner människan är det kanske inte alltför konstigt? Efter en stunds kallprat om den otroligt ostädade tvättstugan vi har, så fick jag äntligen komma iväg. 

När jag kom uppsläpandes på resväskan, så frågade mamma varför jag i all världen gjort det. Vi hade ju bara kunnat hämta den. Ja, egentligen så finns det en massa andra viktigare saker jag borde släpa med mig från min lägenhet, som väger tusen ggr mindre än den gröna bjässeväskan jag valde. Soporna t.ex. eller kontraktet om lägenheten som KBAB ska ha.

Jag antar att jag gjorde en relatvit dålig prioritering där, men för tillfället kändes det tyngre att slänga mig till bostadskontoret än att släpa en hypertung resväska över stan. I helgen har jag däremot fått prioriterat bort nöje för nytta. Jag kommer inte att kunna göra så mycket annat än att jobba. Jag har ju som sagt skrivit upp mig som helgvikarie och en magsjuke-epidemi har gett mig jobb både imorgon och på lördag kväll, något som bidrar till att mina planer att gå på inflyttningsfest slopas. 

Imorgon har Fancy och jag bokat att boka!   
2009-02-24
 17:37:14

ZOOM ZOOM ZOOM

Helt plötsligt är det på riktigt! Jag har i två års tid avundats min bror och hans vänner, när de bara packat ihop sina liv och dragit till Thailand i några månader. Nu är det precis det jag och Fancy ska göra! Det känns helt sjukt och nu måste jag nog säga att det flyter på ganska bra!

Jag stormtrivs i MBK och kan inte vänta tills vi ska börja spela och toppat på det så drar vi utomlads bara en vecka efter sista seriematchen!

Jag följde med på den omtalade Stureträningen igår och det är en jäkla tur att jag har ett badkar så att jag kunde värma upp mina stackars muskler och nästintill sova i stretchande ställning, detta bidrog till att jag iallafall kunde röra mig idag. Jag ska definitivt fortsätta.

På lördag är det Maja VS alkohol. Jag ska gå på inflyttningsfest. Nykter.

2009-02-19
 16:36:57

"blanda vin med mannagryn"

Idag har jag haft låten Segertåget i huvudet hela dagen. Det värsta är att jag bara kan en liten del av låten och har ältat den over and over.

Vi spelade kort inne hos Jimmy igår och det var väldigt skönt att köra ett klassiskt unkanhäng efter mitt uppdrag igår. Jag åkte nämligen med in till Kolsva när Malin skulle träna och samlade alla tjejer i laget i omklädningsrummet. Där berättade jag nu, en gång för alla att jag lämnar laget för att spela i Munktorps BK. Det känns jätteskönt att ha det gjort och nu kan jag fokusera stenhårt på en säsong med MBK i division 3. Jag trivs jättebra med både spelare, tränare och kan knappt vänta tills vi får börja lira!!!

Idag skrev jag in mig som vikarie även på mitt gamla jobb som personlig assistent, så att jag nu kan börja jobba på helgerna också. Prio ett är nu att tjäna pengar som kan ta mig till andra sidan jorden ungefär! 

Nu börjar det lukta mat. Nej, jag är självklart inte hemma, där jag verkligen inte har en dator och det är väl näst intill aldrig det luktar hemlagad mat. Jag är hemma hos Millan och nu har hon servat käk innan min träning ikväll!

Fanny Gunnarsson, kan du ha varit gladast i stan idag månne? 
YOU ARE SO WORTH IT!
2009-02-18
 17:49:15

Closing of a chapter

Igår insåg jag att det är hur lätt som helst att ligga ner en hel dag. Jag blev inte utringd till något jobb igår morse och tyckte att det var oerhört skönt att få vända på sig och somna om. Nog sov jag alltid. Först till tolv, när jag blev väckt av att min mamma ringde och frågade om jag ville äta lunch. Detta kunde kanske få mig att vakna till tänkte jag och när jag kom ut så kände jag verkligen att jag måste ta vara lite på dagen, det var ju så fint väder och allt! Ni vet hur det är?

Efter en grymt god Chicken Wrap och en massa mor och dotter-skvaller på Wayne´s, så var mamma tvungen att åka tillbaka och jobba, så jag fick lifta hem igen. Var ute en sväng nu Maja, gå en promenad eller nåt! Jag skulle förmodligen lyssnat på min mamma, men istället gick jag genast upp till mig, klädde av mig, satte på tv:n, klickade på mute-knappen och somnade genast om. Några minuter över sju masar jag mig upp för att gå på fotbollsträningen som börjar halv åtta, men trots att jag knappt rört på mig på hela dagen, så var jag helt slut, bara efter uppvärmningen.

Sammanlagt sov jag ungefär 18 timmar på ett dygn igår och jag hoppas att blir kvitt min morgonförlamning snart!

Om ett litet tag ska jag åka in till Kolsva och ta farväl av något som varit del av mitt liv i över ett decennium och det känns både underbart, vemodigt och nervöst att släppa taget officiellt!

2009-02-18
 16:37:48

SMS TILL KÅMPIS

Hanna, jag har inga pengar på mobilen! Jag skrev ett brev till dig på jobbet, som jag skulle skicka till dig, bara för att få någon kontakt! Jag saknar dig också, nästan så jag dör!!! Sitter uppe hos mamma och Ewa på kompetenscenter och hörde att du är här i stan! :D Hur länge??? RING MIG!!! <3
2009-02-16
 09:25:47

Rättelse för oss februarivita

Tack Fanny, för ditt skarpa öga!

Jag har ju skrytit om hur duktiga Fanny och jag varit, att vi varit nyktra under hela februari. Det har vi verkligen och helgen som varit var absolut inget undantag! När det stod alkoholförgiftad söndag menade jag självklart en söndag fri från alkoholförgiftning! Jag ska inte säga att det varit helt lätt att välja levern framför lite roligare leverne, men nog fan känns det jävligt bra på söndagen sen, både morgon, middag och kväll.

Igår låg jag i badkaret i över två timmar. Jag provade mina spa-lampor, som jag fått av mamma i julklapp. De skiftar i olika färger och antingen så sätter man fast dem under vattnet i badkaret, eller så låter man dem flyta runt. Efter att ha släckt ner i badrummet låg jag nog först en hel timme och bara tittade på hur vattnet blev rött, sen grönt, sen gult, sen blått, sedan tillbaka till rött o.s.v. Så otroligt skönt att känna att man kan göra absolut ingenting. Sen började jag tänka på vad jag skulle göra om jag hade hur mycket pengar som helst.

Det är nämligen så att en kille från Köping nyss skrapade i tv och fick gå hem med vinsten 15 000 i månaden i 20 år! Jag kryddade på lite extra och förutsatte att jag skulle vinna 50 000 i 25 år och genast visste jag hur jag skule leva mitt liv och vilka jag skulle dela min rikedom med. Detta ägnade jag mig åt resterande av mina två timmar och kanske skulle jag köpa mig trisslotter lite oftare, för det där med att vara fett rik verkar vara helt okej!

2009-02-15
 21:40:33

När man har änglar i byxan

I år följdes otursdagen numero uno, Fredagen den trettonde av vår älskade Alla hjärtans dag och jag undrar vilken dag som egentligen är värst?

Förmodligen så finns det inget som heter otursdag, men för min del och för många andra också, kan der ju vara ganska skönt att få ha en dag som man kan skylla alla sina problem på. Själv så fick jag höra av en person, som jag jobbde ihop med för första gången i fredags,  att en av hennes hästar dött och att de andra i stallet blivit sjuka.

Jag är ingen hästmänniska, men en människomänniska är jag och led med henne, suckade djupt och sa medlidande: Fredagen den trettonde. Så bara! Det var den där jävla dagens fel och så kunde man flytta lite av den där sorgen och ilskan dit. På något sätt tror jag att det kan få männiksor att må bättre när de för en gångs skull verkligen får känna att livet är förgängligt och trots att man alltid försöker göra det annars, så låter man bara saker vara, utan att älta och inte anklaga sig själva för sådant som de verkligen inte kan göra det minsta åt.

I själva verket så är det kanske inte så dumt med otursdagar, med tanke på att de förmodligen är som alla andra dagar, förutom att alla motgångar vi drabbas av, inte har något som helst med oss själva att göra.

Gårddagen däremot, kärlekens dag, Alla Hjärtans dag,  den ska man kanske rent av passa sig för?  Har man riktig otur kan amors pilar lätt bytas ut mot hemska knivar i bröstet.

Detta handlar också om hur vi människor tänker och därefter handlar. En killkompis till mig berättade att hans tjej var nära till tårar då hon fick sitt kort som han gjort, alldeles själv och presenterna han köpt. Den här tjejen hade haft låga förväntningar och blev på så sätt väldigt glatt överaskad. När något sådant händer är nog Alla hjärtans dag den mest romantiska dagen på hela året, men jag tror att det enda som gäller för att överleva sådana här dagar är just väldigt låga förväntningar, eller att man, precis som vissa skriver julklappslistor, har hela dagen utstakad för sin partner, så att denne vet precis vad som förväntas av honom. Det sistnämda blir väl kanske en aning oromantiskt, men man slipper kanske åtminstone bli besviken?

Själv spenderade jag gårddagen på resturang Rosali i Örebro, tillsammans med Fanny, JM och Erkkan. Maten och sällskapet TDF, men en fullsatt biograf, förutom salongerna som visade Rosa Pantern 2 och Bolt, bidrog till att kvällens avslut blev till lite av ett anitklimax. Jag och Fanny somnade till Bruce den allsmäktige och fick iallafall vakna upp till ännu en alkoholförgiftad söndag.

Inte nog med det förresten! Av Fanny fick jag ett halsband samt tre söta trosor i present. Det kanske låter konstigt att få underkläder av sin bästa vän på Alla hjärtans dag, men det finns en liten anekdot bakom dessa tre trosor. Alltför länge har jag skjutit upp att boka tvättid, något som slutade med att jag i några dagar fram tills igår, har fått vara utan underkläder. Nu är mina trosor tillslut tvättade, men istället ligger alla bikiniunderdelar, mina korta tajts och alla långkalsonger i tvätten. Sitter iallafall och myser i ett par av de nya Fannytrosorna nu. De har små änglar på sig och de är så mjuka och lena att jag knappt känner skillnad på att ha dem på sig, eller som jag gjort ett tag nu, gå utan.

Fanny är världsbäst på att överaska och hon får, istället för toast, fem av fem hjärtan. Jag bjuckar på hjärtan till alla mina andra underbara vänner också! Jag är otroligt glad att ni finns.

Skönaste inställning till alla hjärtans dag måste nog ändå gå till Basse. Han köpte sig en Iphone med kommentaren: "Något riktigt fint till den jag älskar mest." Jag fick höra detta när jag idag lånade Jimmys dator för att se ett MMS som jag fick ganska sent igår kväll. Jag fick tre hjärtan.

Nu ska jag slita mig från BBL´s dator och fixa lite käk till mig och Fancy, som arbetar febrilt. Våra planer att se på Beck hemma hos henne slopades när hon fick in ett hett tips på sportfronten!


2009-02-10
 15:12:43

Detox

Igår hade vi brottarträning med fotbollen och det var otroligt skönt att låta det gamla brottaresset Fredrik Morsing köra med oss så till den milda grad att man knappt orkade ta sig till vattenflaskorna, något man fick göra snabbt tre gånger under vårt pass på en och en halv timme!

Vi avslutade träningen med att rada upp oss längs väggarna och blev beordrade att sätta oss med benen i nittio graders vinkel. Ni som utövat detta vet att det suger ganska bra i låren. Vinnaren skulle få en godispåse nästa vecka och tävlingsmänniskan i mig vaknade till liv som Kelloggs's frosties väckte tigern i de flesta en gång i tiden.

Efter fyra minuter var vi bara två mänskliga stolar kvar och vi var tvungna att stå på tå och lyfta ett ben i taget. Efter fem och en halv minut fick jag bita i det sura äpplet, eller rättare sagt, brottarmattan och godispåsen gick till Jenny Almqvist. Jag skrek bara något om fusk igår, så jag passar på att be om ursäkt och gratulera till vinsten nu istället!

Jag har varit ledig idag, så därför bestämde jag mig för att hälsa på Erkkan i Örebro igår efter träningen och det var definitivt värt det, även om vi bara hann kolla på halva Lipstick jungle för att sedan gå och lägga oss. Så fort det blev mörkt i Erkkans etta så tändes dock diskussionslågan och allt som vi missat medan vi, som Erkkan sa, levt i varsin liten bubbla, började nästlas upp. Allt detta väckte en massa känslor till liv och när jag vaknade klockan 03: 48 inatt efter en oehört förnedrande och hjärtskärande dröm, förstod jag att tillsammans så hade vi nog lyckats skrapa en hel del på det här ytskiktet som jag lyckats att bygga upp.

Dagens knep och knåp: En resa från Köping till Örebro och vice versa kostar 76 :-/styck. Maja betalar en biljett till Örebro och en hem till Köping igen. Varken på resan dit, eller hem, infinner det sig någon jävla konduktör för att kontrollera om Maja köpt biljett. Frågan lyder: Hur mycket kostar en pistol, så Maja kan skjuta konduktörerna i huvudet för att de inte gör sitt jobb, alternativt sig själv för att hon köper en biljett på ett tåg med idioter till konduktörer? 


2009-02-07
 21:37:19

STRIKE

Jag måste vara världens sämsta förlorare. Vi bowlade idag, Camilla, jag och några från Hagateatern. De blev rädda. För mig. Jag kan verkligen inte kontrollera mitt humör när jag tävlar, det spelar ingen roll om vi spelar buzz hemma i vardagsrummet, kort hemma hos Jimmy, eller, som idag, bowling, i en fullsatt bowlinglokal. Jag gapar, svär och, en aning pinsamt, drar finger åt banrännorna samt käftar emot tv-monitern. Vem tycker att en en kägla som kör tjurfäktning med ett bowlingklot är roligt när man kört i rännan två gånger liksom?!

Vi har avslutat kvällen med film och smaskiga bakelser á la Millan. Filmen är inte slut, men jag är lite för rastlös för att titta, så jag passar på att snylta lite på hennes dator!

Tack E, för du är tillbaka ordentligt. Jag borde ha fattat för längesen att det aldrig skulle funka utan dig!

2009-02-06
 22:30:32

Babybusiness in Boga

Jag har bestämt mig för att det är dags för lite privat rehabande. Efter en rad mer eller mindre pinsamma handlingar på, alldeles för många och extrema, fyllor, så är det dags att hitta tillbaka till sig själv och den person man brukade vara. Den man var innan dubbelhångel på toaletter och de klassiska samtalen någon gång efter klockan två på natten.

Jag har försummat människor som egentligen varit väldigt viktiga för mig. Människor som inte velat dricka sig fulla varje helg och hängt på Hantis. För ärligt talat är det precis det som jag och mina två bästa vänner gjort nästintill non-stop i tre månaders tid nu. Den här helgen ägnar jag åt att ta upp förlorad tid med människor som inte får glömmas bort. Jag Börjar med Tesso och hennes älskade William!

Idag var jag på promenad med världens största hund. Han heter Beppe och Jimmy är barnvakt åt 90 kilosbesten. Han var väldigt förtjust i mig och efter att ha nosat och gosat på hela mig så var jag dränkt i dregel. Ganska kul att det där monstret till voffsing är så feg att han inte ens vågar sig uppför trapporna på Nyggan!

Nej, nu gurglar min älsklingskille på mig!
2009-02-05
 16:57:08

against all odds

Eller, iallafall emot det faktum att jag inte äger någon dator, så ska jag väl lyckas krafsa ihop ett litet blogginlägg.

Sitter för tillfället hemma hos Camilla och väntar på att serveras extra stark köttfärssås. Hennes bror Björn ska göra chili con carne och vi skippar bönorna.

Egentligen så finns det faktiskt, för en gångs skull, ganska mycket att skriva, eftersom det hänt en hel del se jag sist hängde här. Oturligt nog får det vänta, Camilla har något otrooooligt viktigt att berätta och skvaller går alltid i första hand!

Det här blev ju med andra ord ett totalt onödigt inlägg! Fast enligt vissa så finns det ju inget növändigt med bloggar överhuvdtaget, så jag kanske helt enkelt bara börjat få in snitsen på det här?