2010-06-08
 22:04:58

kan jag vara kvarts skotte?

igår frågade eric mig om hur det låg till med min mamma och hennes okända far. hon vet verkligen inte, har inte den blekaste om vem han är. eric gjorde då något jag aldrig ens tänkt tanken på att göra. han började ifrågasätta mitt ursprung.

eric
du ser lite finsk ut.

jag ja, eller brittisk? både mamma och jag har ju massa fräknar på armar!

slutligen, efter estnisk och ryss, kom vi fram till att min mystiska morfar förmodligen var ifrån skottland och att jag och gustav numera kan tiltulera oss som just - kvartsskottar


kan det förresten vara det skotska blodet som gör det så svårt för oss att hålla ordning? om det fanns en undersökning om skotska hem och deras oreda, så skulle jag inte tveka en enda sekund på att jag var en liten grön lyckovette! madde hjälpte oss att städa lägenheten igår. tre rum och kök tog tre timmar och avslutades med att avnjuta mat från pizzeria latinas kök.
2010-06-03
 14:53:47

the big lovely yellow


jag satt nyss här och bara skrev och skrev och skrev. släppte alla hämningar och avslöjade vad som skrämmer mig just nu. om förändringar som verkligen kommer att förändra och mina funderingar över detta. sen kom jag på mig själv att jag redan befann mig någonstans där sommaren redan var slut. där all fotboll var över, där jag och eric inte varit på kreta, där jag inte sprungit runt med bara ben, tillsammans med mina bästa vänner till återinvigningen av BS och alla andra utekvällar. jag befann mig någonstans långt efter maddes donmora, sena kortkvällar, härliga spontankrök en vardag. långt ifrån jordgubbar och glass, alla grillkvällar, i arboga som köping. alla spårade nygårdsfester och all lycka, frihet och bekymmerlöshet!

det är äntligen sommar och jag tänker inviga den med att äta kladdkaka i solen hemma hos JM, hon fyller tjugofem år idag. lite senare ikväll ska jag och mina kifdamer spöa skiten ur irsta! på lördag är det grillparty hos fancy som fyller, för att citera min bror när han firade denna födelsedag, dubbelt peace tecken.

åh, bara att läsa det fetstilta i min text gör mig sprickfärdigt lycklig!